Elephant9 med Reine Fiske
Elephant9 med Reine Fiske
Konserter
Tirsdag 15. juli
KL 24:00
Teatret Vårt (PLASSEN)
Tilbake til programmet

En hammond-drevet, psykedelisk jazzrock-fest

Elephant9 er norsk jazz på sitt råeste, mest samspilte og mest groovy. Står du stille på konsert med Elephant9 er det steget før du erklæres klinisk død.

Med sin særegne blanding av psykedelisk rock og jazz med hint av funk, har Elephant9 herja scener i inn- og utland i nærmere et tiår. Fire skiver har det blitt, hvorav Walt The Nile (2010) ble tildelt Spellemannprisen for beste jazzutgivelse. Ellers har trioen bestående av Ståle Storløkken, Nikolai Eilertsen og Torstein Lofthus samarbeida med Motorpsycho, og ikke minst den svenske gitaristen Reine Fiske, som også var med på skiva Atlantis som kom ut i 2012.

Fiske er en toneangivende produsent på labelet Subliminal Sounds i Sverige i tillegg til å være en mildt sagt sprelsk og kreativ gitarist i blant annet Dungen. Et mer naturlig gitaristvalg for Elephant9 er vanskelig å forestille seg. I all sin både velkomponerte og spontane energi fyller Fiske ut lydbildet med sin mer eller mindre skrikende traktering av gitarer og assortert elektronikk. 

Kombinasjonen av Storløkkens hammond-drevne grunn-grooves, Eilertsens uhørt tighte basspill, Lofthus oppbrutte rytmer og Fiskes utemmelige gitar er helt enkelt uslåelig.

Elephant9 med Reine Fiske lover en stappfull og svett konsert med intensitet og trøkk av en annen verden.

Ståle Storløkken - Hammond B3, Nikolai Eilertsen - bass, Torstein Lofthus - trommer, og Reine Fiske - gitar.