collage_Jazzintor_band.jpg
Jazzintro 2014 - finale
Konserter
Tirsdag 15. juli
KL 14:00
Storyville (PLASSEN)
Tirsdag 15. juli
KL 22:00
Storyville (PLASSEN)
Tilbake til programmet

Smakebiter på framtida i norsk jazz

Åtte spennende band med unge, dyktige jazzmusikere er håndplukket til å delta i Jazzintro 2014. Etter fire innledende runder på Vossa Jazz, Maijazz, Nattjazz og Kongsberg jazzfestival står det igjen fire band som skal kjempe om tittelen Årets unge jazzmusikere under Jazzintro-finalen i Molde. Bandet som går av med seieren vil de påfølgende to år få en større lanseringspakke fra Norsk jazzforum, i tillegg til et arbeidsstipend fra vederlagsbyrået Gramo på 150 000 kroner.

Årets deltakere i Jazzintro er: Monkey Plot, Morning Has Occurred, Karokh, PGA, Torstein Ekspress, Hullyboo, Operasjon Hegge og Hatch. Fire av disse vil spille i finalen under Moldejazz.

Etter delfinaler på Vossa Jazz, Maijazz, Nattjazz og Kongsberg jazzfestival, er det klart at det er Monkey Plot, Karokh, Torstein Ekspress og Operasjon Hegge som braker sammen i finalen under Moldejazz.

Banda spiller 30 minutter hver, og rekkefølgen er som følger:

1. Monkey Plot. 2. Torstein Ekspress. 3. Karokh. 4. Operasjon hegge. Vinneren av Jazzintro spiller, i tillegg til i finalen, en egen konsert i Storyville kl. 22.

Juryen for Jazzintro 2014 består av Tord Gustavsen, Gunhild Seim, Gard Nilssen og Hedvig Mollestad Thomassen. Juryleder er prosjektleder i Norsk jazzforum, Øyvind Skjerven Larsen.

Jazzintro er et lanseringsprogram for unge, profesjonelle jazzutøvere, og arrangeres annethvert år av Norsk jazzforum i et samarbeid med Vossa Jazz, Maijazz, Nattjazz, Kongsberg Jazzfestival og Moldejazz.

Tidligere vinnere av Jazzintro er Urban Connection (1998), ra (2000), Solid! (2002), in the country (2004), Puma (2006), Albatrosh (2008), Ferner/Juliusson (2010) og Mopti (2012).

Billetten inkluderer finale- og vinnerkonsert, begge i Storyville og henholdsvis kl. 14 og kl. 22.