lars_andreas_haug_band_foto_helge_lien.jpg
Lars Andreas Haug band
Konserter
Tirsdag 15. juli
KL 16:00
Teatret Vårt (PLASSEN)
Tilbake til programmet

Bli med på tokt med Lars Andreas Haug bands sju mann sterke "tubåt"

På fjorårets Conrairo var vi med på en grenseløs jazz-reise på tvers av sjanger og instrumentalistiske uttrykk. Conrairo viser til et opphold Lars Andreas Haug hadde på hotell Conrad i Kairo, og her er kanskje også utgangspunktet for septettens tubåt-ferd gjennom Midtøsten, Balkan og Skandinavia. (Tubåten er en musikalsk farkost avbildet på albumet. Red.anm.)

I følge Allaboutjazz-skribent Eyal Hareuveni, er Lars Andreas Haug band en av flere norske, relativt unge grupper som gir tubaen mulighet til å utfolde seg utafor sin ordinære boks. Alt i alt er han riktig så fornøyd med resultatet:
"Beautiful, unique and witty compositions, performed masterfully by a highly creative ensemble of musicians."

Også NRK-veteran Erling Wicklund lar seg overbevise:

"Med sin selvkonstruerte farkost «tubåt» og mannskap på seks medspillere i særklasse seiler 37-åringen fra Sørum på tvers av genre- og instrumentarie-grenser og utfordrer både seg selv som komponist - og oss som lyttere."

Om tubåten fra Conrairos omslag blir med opp på scenen i Molde, gjenstår å se. Med Lars Andreas Haug band er vi i hvert fall sikra en leken-funky, men også ettertenksom konsertopplevelse.

Camilla Susann Haug på vokal, Gunnar Halle på trompet, Frode Haltli på trekkspill, Helge Lien på tangenter, Lars Andreas Haug på tuba og tubåt, Knut Aalefjær på trommer og Steffen Schorn på kontraalt-klarinett.