bollani_holanda_Cees_Van_den_Ven.jpg
Stefano Bollani & Hamilton de Holanda
Konserter
Fredag 18. juli
KL 20:00
Teatret Vårt (PLASSEN)
Tilbake til programmet

Kritikerrost superduo

En av Italias mest interessante jazzpianister møter Brasils bandolim-mester. Bollani og Holanda ga høsten 2013 ut albumet O que será på ECM, der Bandolim'ens (en ti strengs mandolin) særegne klang går tett i tett med pianoets krumspring og gir oss et knippe lyriske, men tidvis halsbrekkende komposisjoner med utgangspunkt i latinamerikansk musikktradisjon. Inspirasjon er i følge duoen selv henta fra foregangsmusikere som Jobim, Piazzolla, Chico Buarque, Baden Powell og Ernesto Nazareth.

Til tross for ulik kulturell, geografisk og instrumentalistisk bakgrunn høres Bollani og Holanda ut til å være som skapt for musikalske samarbeid. Ikke bare er det vakkert ornamentert, lekent og lyrisk, duoen ser også ut til å glede seg enormt over samspillet. Bollani og Holanda er alt annet enn følelsesløse der de spøker og ler fra scenen. Et humør og en musikk som smitter.

The Guardian gav skiva fire av fem stjerner og mener Bollani og Holanda gir oss en særegen og humoristisk miks av moderne jazz og latinamerikansk tradisjonsmusikk.

Moldejazz gleder seg stort over å blir besøkt av Bollani og Holanda, og synes det er ekstra stas å la årets Artist in residence, Sidsel Endresen invitere til live remix av konserten. Etter at Bollani og Holanda er klappet av på Teatret vårt, geleides publikum opp i Storyville, der Endresen sammen med Punkt-festivalsjefer Erik Honore og Jan Bang gir oss live remix av samme konsert. Live remix-formatet er velkjent for de med kjennskap til Punkt i Kristiansand, der denne typen remix har vært en viktig del av programmet i lang tid.