Seglem_bukkehorn__Sigvor_Mala-4.jpg
Karl Seglem Morgonspor - Break of day in Molde
Konserter
Lørdag 19. juli
KL 07:00
Gratis
Reknesparken
Tilbake til programmet

Vidreutvikling av tingingsverket fra Vossajazz i 2012

Norges fremste bukkehornist og tenorsaksofonist har en imponerende driv til stadig å utforske forholdene mellom jazz og folkemusikk - og alt rundt, og alt utenfor. Det er vanskelig å sette en merkelapp på Karl Seglem. Flere av hans prosjekter gjennom mange år har til felles å distansere seg fra musikkens opphav, for eksempel ved å kombinere tradisjonsinstrumenter og elektronikk, derfor blir musikken først og fremst en vital og personlig uttrykksform. Eller «world jazz», som han selv kaller blandingen av musikk og soundscape. Fjellheim, sanddyner og asfaltjungel. Overbevisende, utadvendt og vakkert.

Morgonspor tar utgangspunkt i tingingsverket til Vossa Jazz 2012, Som spor, som kommer på CD og vinyl i løpet av høsten 2014. Her finner vi et håndplukket ensemble instrumentert med to hardingfeler i tillegg til tangenter, bass, trommer og perkusjon.

Seglem og hans medmusikere tar morgenfuglene med på en reise i musikalsk mangfold der stemninger og elementer fra folkemusikken møter uttrykk vi forbinder med jazzen, både via meditative strekk og med en framdrift og groove som stilmessig peker i nye retninger.

- Jeg ser veldig fram til å presentere denne videreutviklingen av Som Spor, og synes morgenkonserten og ikke minst den vakre naturen og Reknesparken kler musikken min svært godt, sier Seglem til Moldejazz.

Moldejazz takker Istad som for sjuende år på rad er med på å muliggjøre Break of Day in Molde i Reknesparken. Første morgenkonsert gikk av stabelen i 2008, det var da førti år siden Karing Krogh og Johs. Berg skrev låta "Break of Day in Molde" på vei hjem fra sein Molde-jam.

Moldejazz synes det er veldig fint å kunne være med på å vidreutvikle et bestillingsverk for en annen festival. - Dette er et godt eksempel på hvordan ulike festivaler kan jobbe sammen og passe på at et bestillingsverk ikke kun blir med én konsert, men får leve videre, sier festivalsjef Anders Eriksson.

Karl Seglem - tenorsax, bukkehorn, antilopehorn, Håkon Høgemo - hardingfele, Sigrid Moldestad - hardingfele og vokal, Lars Jakob Rudjord og Andreas Ulvo - tangenter, Sigurd Hole - bass, Kåre Opheim - trommer, Hildegunn Øiseth - lur, Sissel Morken Gullord - lur og Asle Karstad - lyd.