ylvis_dette.jpg
Ylvis
Konserter
Torsdag 17. juli
KL 16.15
Romsdalsmuseet
Tilbake til programmet

Populærkulturell satire som aldri før

NB! Konsertstart flytta til 16.15 (innslipp fra 15.30) - slik kan du også rekke MFKs hjemmekamp mot slovenske ND Gorica.

The Voice-vinner og Red Hot-vokalist Knut Magnus Djupvik varmer opp for Ylvis fra kl. 16.15.

Hvis du har vært på YouTube det siste året er du antagelig en av de hundrevis av millionene som fikk med deg Ylvis superhit "The Fox". Med sitt ferske, reinskpikka musikkshow, The Expensive Jacket Tour, tar Ylvis-brødrene pulsen på populærkulturen, og de alt annet enn feiler. Med parodier på alt fra r&b til hip hop via reggaeton, alt uhyre velprodusert og -spilt,  må Ylvis sies å være noen av de dyktigste satirikerne per dags dato.

Så dyktige faktisk, at det blir vanskelig å skille låtene og videoene fra samtidas popmusikk som hele tida trur med å vippe over i selvparodien.

Med sin særegne blanding av dyktige musikere, velkoreograferte dyr og fantastisk scenetilstedeværelse, er Ylvis midt i blinken for hele familien. Der svinsende rever trollbinder de minste, er tekstene og referansene mer enn nok for å holde mor og far underhold - og få fjortisene til å hyle.

Om urpremieren på The Expensive Jacket Tour i Spektrum i slutten av februar skrev VGs Stein Østbø at "blandingen av klossete skolerevy, genial parodikk, høyironisk vidd og rytmisk trøkk er sjelden, norsk vare. Om det noensinne har vært noe lignende."

Ylvis-bandet består av ikke mindre enn elleve medlemmer. Tarjei Strøm på trommer, moldenseren Jonny Sjo på bass, Karl Oluf Wennerberg på perkusjon, Stein Austrud på tangenter, Lars Bleiklie Devik på tangenter, Johannes Groth på gitar, Frode Vassel på vokal, Viola Bjelland på vokal, Hanna Gretland på vokal, Vegar Ylvisåker på gitar og saksofon og Bård Ylvisåker på vokal.

Sjekk ut Ylvis' The Sign som tilfeldigvis har utgangspunkt i Moldes nabokommune Averøy.