moester.jpg
Reflections in Cosmo
Konserter
Onsdag 16. juli
KL 24:00
Teatret Vårt (PLASSEN)
Tilbake til programmet

Verdenspremiere på supergruppe

Kvartetten Reflections in Cosmo begynte med at Thomas Strønen og Ståle Storløkken hadde lyst til å gjøre noe nytt. Ikke utvide eksisterende prosjekter, men stable på beina noe helt nytt og uprøvd. De var enige om at de ville spille mer sammen, og at de ville utforske et annet format enn det helt frie, improviserte de har operert i, med og uten Sidsel Endresen, under navnet Humcrush. De ville beholde mye av friheten, men kunne tenke seg et band som var mer låtstrukturert, og kanskje litt hardtslående.
Slik begynner historien om Norges nye, flinke band, og også om hvordan verdenspremieren endte på Moldejazz.

- Vi kom raskt fram til at Kjetil Møster og Hans Magnus Ryan (Snah) er musikere vi har stor respekt for, som har en stor sjangeråpenhet og kort sagt er flinke folk vi kunne tenke oss å jobbe med. Vi spurte dem, de var gira, og siden har samarbeidet vært et faktum, sier Thomas Strønen til Moldejazz.

­- Med dette bandet spenner vi i utgangspunktet over svært mange sjangere. Med fartstid i alt fra rein improvisasjonsmusikk via pop og hip hop til rock, har vi en veldig åpenhet, og dermed et svært interessant grunnlag for å jobbe fram spennende materiale.

Så langt har Strønen og Ståle Storløkken jobba fram en del materiale, og i juni går de sammen med Møster og Ryan i studio i Trondheim. Planen er plateutgivelse våren 2015, men før den tid én ekslusiv konsert, i form av verdenspremiere på Moldejazz.

- Moldejazz er en festival vi alle har et forhold til. For min del har den fulgt meg opp gjennom karrieren, og vært en festival der det er naturlig å presentere nytt materiale. Det var slik sett ikke annet enn naturlig for oss å presentere det nye bandet i Molde.