Ibrahim-Maalouf-Juin-2013182895-V4_2.jpg
Ibrahim Maalouf
Konserter
Mandag 14. juli
KL 24:00
Teatret Vårt (PLASSEN)
Tilbake til programmet

Funky Jazzrock med libanesiske undertoner

Ibrahim Maalouf ble født inn i en intellektuelt anlagt familie i Beirut i 1980. Med en pianist som mor og en trompetist som far, var Maalouf så godt som dømt til å bli musiker. Under Libanon-krigen forlot familien Beirut til fordel for Paris. Sju år gammel tok Ibrahim først trompeten fatt.

Maalouf er en i utgangspunktet klassisk skolert trompetist, men har fra begynnelsen av 2000-tallet flørtet med populærmusikken, så vel som med arabisk tradisjonsmusikk og jazz. I tillegg til så langt fem album under eget navn, har Maalouf opptrådt side om side med artister som Sting, Elvis Costello og Amadou & Miriam.

Under eget navn er Ibrahim Maalouf en sammenblandingens mann. Med elektrisk band og arabiske undertoner, gir Maalouf oss en helt egen type fusion. Funky, fuzza og fintfølende melodiøst - og ikke minst, på det meste fire trumpeter i sving. Det er ingen dårlig idé å finne fram danseskoa.

"I defy anyone not to be seduced by Maalouf's giddy mix of Eastern and Western rhythms", skrev britiske The times om Illusions (2013).

Så da gjenstår vel bare å la seg forføre.

Sjekk ut Nomade Slang fra Illusions, her i en akkustisk utgave gjort for fransk tv. 

Ibrahim Maalouf , trompet,, Laurent David el.bass, Frank Woeste, tangenter, Martin Saccardy - trumpet, Yann Martin - trompet, Youenn Le Cam - Biniou, fløyte, trompet, Francois Delporte - elgitar, Stephane Galland - trommer, Damien DuFaitre - lys og Jean Lyonett - lyd.