swedish_azz.jpg
Swedish Azz
Konserter
Mandag 14. juli
KL 22.00
Storyville (PLASSEN)
Tilbake til programmet

Dataalderens svar på Jazz på svenska

Mats Gustafsson, Per-Åke Holmlander, Kjell Nordeson, Erik Carlsson og Dieter Kovai har i en årrekke gjort sport i å nytolke og radbrekke den svenske jazz- og folketonetradisjonen. På mange måter kan Swedish Azz sees som en videreføring av Jan Johanssons folketoneprosjekt fra midten av sekstitallet. Så har de da også tolka Johanssons tolkning av "Visa från utanmyren" til det ugjenkjennelige.

Gutta i Swedish Azz er en usedvanlig energisk gjeng, kjent for eksplosive og tidvis støyende opptredener. Her tar alle instrumentenes muligheter i bruk. Kort sagt får vi en nytenkende, intelligent og ikke minst uortodoks gjennomgang av kvintettens foretrukne perler fra svensk musikkliv.

Siden 2009 har Swedish Azz seks mer eller midre eksentriske utgivelser på samvittigheten. For uten en jule-sjutommer og en fleksidisk, er samtlige tilgjengelig utelukkende som ti-tommer-skiver. Sist kom en dobbel ti-tommer pakka inn som en klassisk, svensk sekstitallsutgivelse.

Swedish Azz er ikke å finne på strømmetjenester som Wimp og Spotify, men en smakebit for du med "Över Stock och Sten" fra fjorårets to utgivelser.