CSSE3_foto_May_Elin_Aunli.jpg
Christianssand Ensemble

Konserter
Mandag 14. juli
KL 23:00
Alexandraparken
Tilbake til programmet

Smittsomt og velspilt sirkus

"En maktdemonstrasjon" og "årets beste norske plate" var bare noe av det begeistrede kritikere skrev om Christianssand Ensembles nye plate, Etterskjelv, da den kom i oktober 2013.

På releasekonserten delte de scene med Kristiansand Symfoniorkester i et fullsatt Kilden til stående applaus. (Se video under.)

Etter 13 år på veien og tre album kom den første norskspråklige plata, hvor CSSE sitt energiske og symfoniske uttrykk har fått sin etterlengtede utfoldelse gjennom sterke tekster og låter som tar pusten fra dag. Sekstetten som fra før av er kjent som et fyrverkeri på scenen, med sin lekenhet, spilleglede, utsøkte arrangementer veldige og energi, har med Etterskjelv tatt ut sitt potensial i albumformat.

"En kraftpresentasjon, en halsbrekkende ferd...tilsatt elektrisitet i form av musikalske lynnedslag" -Fredrik Wandrup, Dagbladet

Christianssands Ensemble er Miguel Emilio Steinsland på vokal, Jarle Storløkken på gitar og vokal, Per Einar Watle på gitar og vokal, Eirik Are Andersen på kontrabass og vokal, Marius Hoven på trombone og vokal og Brynjar Rasmussen på klarinett og vokal. Stig Thoresen skrur lyd.

Til Moldejazz kommer de med utvidet besetning med strykere, blåsere, melodisk perkusjon og folkemusiker Sigrid Moldestad. I alt 15 musikere på scenen.

"Det er all grunn til å gratulere CSSE med opprykk til den musikalske eliteserien - det viste konserten på Østlandetsturneen med all tydelighet"

- Sarpsborg Arbeiderblad

18-årsgrense