hoyem_ylvis.jpg
Ylvis og Sivert Høyem
Konserter
Torsdag 17. juli
KL 16.15
Romsdalsmuseet
Tilbake til programmet

For både store og små

NB! Konsertstart for Romsdalsmuseet torsdag 17. juli er flytta til 16.30 (innslipp fra 15.30) - slik kan du også rekke MFKs hjemmekamp mot slovenske ND Gorica.

Hvis du har vært på YouTube det siste året er du antagelig en av de hundrevis av millionene som fikk med deg Ylvis superhit "The Fox". Med sitt ferske, reinskpikka musikkshow, tar Ylvis-brødrene pulsen på populærkulturen, og de alt annet enn feiler. Med parodier på alt fra r&b til hip hop via reggaeton, alt uhyre velprodusert og -spilt,  må Ylvis sies å være noen av de dyktigste satirikerne per dags dato.

Så dyktige faktisk, at det blir vanskelig å skille låtene og videoene fra samtidas popmusikk som hele tida trur med å vippe over i selvparodien.

Med sin særegne blanding av dyktige musikere, velkoreograferte dyr og fantastisk scenetilstedeværelse, er Ylvis midt i blinken for hele familien. Der svinsende rever trollbinder de minste, er tekstene og referansene mer enn nok for å holde mor og far underhold - og få fjortisene til å hyle.

Om urpremieren i Spektrum i slutten av februar skrev VGs Stein Østbø at "blandingen av klossete skolerevy, genial parodikk, høyironisk vidd og rytmisk trøkk er sjelden, norsk vare. Om det noensinne har vært noe lignende."

Sivert Høyem

Plateaktuelle Sivert Høyem bør være et kjent navn for de fleste. Også etter Madrugada er han en av de virkelig store artistene i norsk musikkflora. Siden Madrugada-debuten Industrial Silence i 2009, har det blitt totalt ti albumutgivelser. Sisteskiva ble sluppet i begynnelsen av Mars og heter Endless Love. Ikke overraskende har femmerne kommet rullende i rikspressen.

Skal vi tro Dagbladets Torgrim Øyre, leverer Høyem med Endless Love en av sine sterkeste plater.
"Helt klart noe av det beste Sivert har brukt stemmen sin på, både som soloartist og som frontmann i Madrugada."

Eller sagt med Aftenposten.
"Mixen er perfekt og produksjonen gir nok rom til de mer støyende elementet uten at lydbildet blir overfylt. Sivert Høyem bekrefter ikke bare sin egen posisjon, men utvider repertoaret med et av årets mer solide album."