Esperanza_Spalding_Moldejazz_2016
Esperanza Spalding presents: Emily's D + Evolution, Joss Stone og Ane Brun

Konserter
Torsdag 21. juli 16:00 (15:00)
Romsdalsmuseet
« Se hele programmet

Torsdag 21. juli kan du oppleve Esperanza Spalding presents: Emily's D + Evolution (1), Joss Stone (2) og Ane Brun (3) på Romsdalsmuseet - alle på én billett!

Esperanza Spaldings karriere skjøt fart etter hennes opptreden på Nobel-konserten i 2009 og tok for alvor av etter at hun mottok den første av hittil 5 Grammy-priser i 2011.

Esperanza Spalding presents: Emily's D+Evolution.

Den unge, hardtarbeidende artisten fikk fortjent oppmerksomhet for sitt kreative og stødige basspill, sin særegne og glassklokkeklare sang, men også for sin karismatiske tilstedeværelse som artist.

Det store trøkket som fulgte, gjorde at Spalding de siste to årene har trukket seg noe tilbake, men nå er hun igjen på scenen. Kontrabassen er byttet ut med den elektriske, og den store afroen er byttet ut med piskende fletter. Hun er en ny versjon av seg selv: Emily, sitt mellomnavn men også alter ego. Ifølge Spalding selv bruker hun dette alter egoet til å gjenoppdage lekenheten og kreativiteten hun hadde som barn. NY Times beskriver det nye materialet slik:

Ms. Spalding is still enamored of Wayne Shorter's harmonic depth and Stevie Wonder's melodic lift, but her frame of reference has broadened in salutary ways: "Funk your fear" had the serpentine gnarl of a Funkadelic anthem, and "Noble Nobles" brazenly evoked "Hejira"-era Joni Mitchell. 

Spalding blander neo-soul med røff funk-gitar og ekspansive jazzrytmer, og viser det hele gjennom en teatralsk linse som ifølge Spalding selv vil ta opplevelsen til et helt annet nivå når musikken framføres live. Moldejazz er meget stolt av å være den første festivalen som presenterte Spalding for Europa tilbake i 2007. Konserten i sommer er den eneste i Norge, og med det først ut til å presentere hennes nyeste musikalske prosjekt Emily's D + Evolution! Vi gleder oss!

Joss_Stone_Moldejazz_2016.jpg

Uavhengig av om britiske  Joss Stone uttrykker seg innen R&B, soul, funk, reggae, jazz, rock eller funk, så er det ingen tvil om at det er både sjel og swing så det holder! Allerede som trettenåring viste hun verden at bak de gnistrende øynene og det lure smilet fantes en stemme så veldig og voldsom at det var vanskelig å tro den tilhørte en tenåring

Som 14-åring signerte hun hos EMI, og da hun var 16 kom debutalbumet                           "The Soul Sessions"- en transatlantisk suksess som solgte flere millioner eksemplar. Veien videre ble preget av omfattende turnering og flere utgivelser med et høyt ambisjonsnivå. Det neste tiåret solgte hun over 12 millioner plater over hele verden, mottok både Brit-awards og Grammy, og stod på scenen med storheter som James Brown, Rod Stewart, Stevie Wonder, Jeff Beck og Ringo Starr. I tillegg startet hun et eget band, Superheavy, med blant andre Mick Jagger.

Water for Your Soul er hennes siste utgivelse. Den kom i 2015, er nummer 7 i rekken, og the Guardian anbefaler. Det gjør vi også! 

Ane_Brun_Moldejazz_2016_PM.jpg

Året er 2016, og jenta som for 40 år siden kom til verden i Molde by, står nå som en høyreist og sterk bauta på scenen i Romsdalsmuseet. 

På sin vei som artist, sanger og musiker har hun tilegnet seg voldsomt med erfaring, noe som gjenspeiler seg blant annet i antall utgivelser og ikke minst i samarbeid med svært mange musikere, både nasjonalt (Madrugada) og internasjonalt (Peter Gabriel). Hun har også to ganger mottatt spellemannsprisen for årets kvinnelige artist, i tillegg til å ha vært nominert i en rekke andre kategorier. Ane er eklektisk, og i stadig utvikling. Hennes siste plate, When I'm Free, kom i fjor, og VG skriver "gåsehudvokal", trillet en sekser og sier låtene er en variert samling med distinkte og minneverdige identiteter".

I forbindelse med plateslippet har hun uttalt at frihet er fraværet av frykt, og det er lett å tro på når man hører på den nyeste musikken hennes, og ikke minst når man ser henne i aksjon på konsert - Ane og musikken beveger seg i større sirkler, med mer kraft og intensitet! Velkommen til en mektig musikkopplevelse!