Dale_LarsIngarBragvinAndresen.jpg
Eyolf Dale's Wolf Valley

Konserter
Lørdag 23. juli 20:00
Teatret Vårt (PLASSEN)
« Se hele programmet

Det er klart for en verdenspremiere på Moldejazz 2016 når festivalen presenterer Eyolf Dale sitt nyeste prosjekt Wolf Valley, et norskt stjernelag av kreative musikere.

Musikken er blitt et sterkt visittkort fra en pianist og komponist på vei fremover, med et originalt lydbilde spesialsydd for hver enkelt musiker. Det velrennomerte britiske plateselskapet Edition Records gir ut albumet med samme navn i forkant av festivalen.

Idéen bak prosjektet var å samle et knippe gode venner og kolleger til å fremføre ny musikk i et større format uten å miste bandfølelsen. Som Dale selv sier: «Denne musikken kom til verden på en litt annen måte en mine tidligere soloprosjekter, det viktigste var å finne de rette folka og det rette formatet. Da jeg i fjor sommer bestemte meg for å kontakte mine førstevalg, sa alle ja og prosessen skjøt fart. Med alle disse fantastiske musikerne med på laget lå musikken allerede klar. Måtte bare plukke den opp!»

Dale er en svært aktiv utøver på den internasjonale jazzscena og har tidligere gjort seg bemerket både med sine kritikerroste og Spellemann-nominerte soloutgivelser, duoen Albatrosh, Hayden Powell Trio og Tree House-prosjektet med Trondheim Jazzorkester.

Eyolf Dale - piano
Per Zanussi - bass
Gard Nilssen - trommer
André Roligheten - sax & klarinett
Hayden Powell - trompet
Kristoffer Kompen - trombone
Rob Waring - vibrafon
Adrian Løseth Waade - fiolin