HMT_pluss_Mats_Gustafsson.jpg
Hedvig Mollestad Trio feat. Mats Gustafsson
Konserter
Onsdag 20. juli 24:00
Teatret Vårt (PLASSEN)
« Se hele programmet

-          Markerer to nye utgivelser med Moldejazz-opptreden og nytt samarbeid!

Hedvig Mollestad Trio har siden albumdebuten Shoot! i 2011 etablert seg som en internasjonalt bejublet powertrio som på et vis viderefører arven etter berømte gitar, bass og trommekonstellasjoner, men desto viktigere røsker tak i og bidrar med en oppfrisking av hva man kan forvente av formatet. 

Med gitarfantom Hedvig Mollestad Thomassen flankert av bassist Ellen Brekken og trommis Ivar Loe Bjørnstad har bandet fenget og fascinert der de fletter rockens tyngde med jazzens fleksibilitet, og med gromhet og driv fra begge i intenst samspill så vel som svevende soli. Skjønt, hvor rocken slutter og jazzen begynner (eller omvendt) hos Hedvig Mollestad Trio er ikke nødvendigvis godt å si, så sømløst som trioen syr sine inspirasjonskilder og ideer sammen til egenartet, medrivende og blendende musikk.

Etter debuten har Hedvig Mollestad Trio gitt ut ytterligere to album, All Of Them Witches (2013) og Enfant Terrible (2014), som begge ble svært godt mottatt i internasjonal musikkpresse. Men det er mer på vei. I 2016 kommer de med hele to utgivelser, et dobbelt live-album som oppsummerer hva de har gjort frem til nå, og et helt nytt studioalbum som staker ut ny kurs. Med talentprisen Hedvig Mollestad Thomassen fikk i 2009 i mente, virker det naturlig å markere det som later til å bli et begivenhetsrikt år med å invitere bandet hennes til årets Moldejazz.

Som en ekstra godbit blir konserten i Moldejazz 2016 et eksklusivt møte mellom trioen og Mats Gustafsson, en musiker som er kjent for den kraften og energien han på sin eiendommelige måte bringer til musikken, og i flere av de prosjektene han har vært medvirkende i har da også overskredet det man enkelt kan kategorisere som enten jazz eller rock, noe publikum som opplevde en eller flere av konsertene han holdt som Artist in Residence under Moldejazz 2015 nok kan bekrefte. I samspill med Hedvig Mollestad Trio lover dette å bli en av de heftigste musikkmøtene man kan få oppleve i 2016.

Les strålende omtaler i Dagsavisen, Aftenposten og i Dagbladet.