TJO1.jpg
Trondheim Jazzorkester og Skrap
Foto: Andre Løyning
Konserter
Tirsdag 19. juli 20:00
Teatret Vårt (PLASSEN)
« Se hele programmet

Heida Mobeck og Anja Lauvdal, også kjent som duoen Skrap ble tildelt det tradisjonsrike Jazztipentiadet under Moldejazz i 2015.

Nå, et år senere, kommer de tilbake med en særs spennende utgave av det alltid kreative og uforutsigbare Trondheim Jazzorkester.

Skrap begynte med en felles interesse for støy og motstand i musikk. Letingen etter motstand ledet dem videre fra støymusikk til nærmere utforsking av populærmusikalske byggesteiner, og å implementere flere ulike musikalske elementer som sampling, feltopptak og små komposisjoner i improvisasjonen. Anja og Heida har tatt med seg denne holdningen inn i mer profilerte band som Broen og Skadedyr, og som duo har de samarbeidet med et bredt spekter av kunstnere, fra Jenny Hval og Susanna Wallumrød til Axel Dörner og Christian Wolff.

Publikum i Molde kan forvente seg et overflødighetshorn av et verk, hvor Skrap tar i bruk en rekke uventede triks og knep for stadig å overraske oss. Anja og Heida forteller at verket handler om mennesket og hvordan vi forholder oss til virkeligheten i dag. Et universelt tema som burde være interessant for noen og enhver!

Heida Mobeck - tuba/effekter, komposisjoner
Anja Lauvdal - piano/synther, komposisjoner

Marianna Sangita Røe - vokal

Rohey Taalah - vokal
Adrian Løseth Waade - fiolin
Mette Rasmussen - altsaksofon
Hanna Paulsberg - tenorsaksofon
Peder Simonsen - tuba, elektronikk
Lasse Marhaug - elektronikk
Ida Løvli Hidle - accordeon
Julie Rokseth - harpe
Lars Ove Fossheim - gitar
Christian Winther - gitar
Eivind Helgerød - perkusjon
Hans Hulbækmo - trommer
Kyrre Laastad - trommer, effekter, lyddesign
Tor Breivik - lyddesign
Ingrid Skanke Høsøien - lysdesign