AFH_2010_Kvernberg_Liarbird_Redman_7421.tif
Ola Kvernberg og Joshua Redman
Ola Kvernberg og Joshua Redman fra "Liarbird"-konserten på Moldejazz i 2010.   Foto Audun Forsell Halaas
Konserter
Onsdag 20. juli 14:00
Teatret Vårt (PLASSEN)

Sold out
« Se hele programmet

Kvernberg er Artist in Residence på Moldejazz 2016, og blant mange prosjekter er det nå klart for en helt spesiell konsert på duo med en av verdens fremste saksofonister, Joshua Redman

Da Ola Kvernberg ble hyra som Artist in Residence på Moldejazz var det klart at han i løpet av uka skal utfordres både gjennom å videreføre tidligere prosjekter og skape nye konstellasjoner. Blant det siste er et helt spesielt duo- møte med Joshua Redman, saksofongiganten som også har vært Artist in Residence i Molde. 

Kvernberg forteller at det på mange måter var et naturlig valg å plukke ut Redman til et slikt prosjekt, blant annet fordi «han er en av de musikerne jeg kjenner som er mest grenseløs. Han kombinerer et romantisk forhold til musikk med å være en intelligent musiker - han er uhyre skarp. Samtidig er han en åpen og lite selvhøytidelig fyr. Joshua er en virkelig spellemann.»

Ola forteller videre at han ikke har planlagt så mye av konserten ennå, men «vi er begge glade i melodier, sjøl om vi er improvisatorer, så det kan bli noe melodiøst, kanskje kombinert med friere innslag. Jeg treffer Joshua når vi turnerer i Europa med Trondheim Jazzorkester i mars, og da skal vi snakke nærmere sammen om hvordan vi legger opp konserten».

I tillegg til dette har det lenge vært klart at Kvernberg står for Moldejazz' åpningskonsert med en utvidet og bearbeidet versjon av storverket «Mechanical Fair», at han avslutter festivalen på kirkekonsert med trioen Ola/Kirsti/Erik, og at han spiller Break of Day in Molde-konsert sammen med søster og folkemusiker Jorun Marie Kvernberg. Flere konserter blir offentliggjort i nær framtid.