MMS.jpg
Marilyn Mazur - "Shamania"
Konserter
Marilyn Mazur's Shamania
Fredag 22. juli 20:00
Teatret Vårt (PLASSEN)
« Se hele programmet

11 sterke kvinner på samme scene

Miles Davis hentet Marilyn Mazur opp fra salen for å slutte seg til bandet hans da han spilte på Moldejazz i 1985.  De følgende tre åra var hun med ham på flere verdensturnéer.

23 år seinere var Mazur Artist in Residence på Moldejazz 2008. Gjennom stor musikalsk variasjon og særpreg, samt sin fascinerende og utadvendte personlighet, ble trommeslageren og komponisten en hit både hos jazzpublikum og folk flest.  Ingen glemmer hennes Break of Day-konsert i Reknesparken grytidlig på festivalens siste dag, ifølge Romsdals Budstikke en «trolsk opplevelse der hun stjal hjertene til 1200 fremmøtte».

Nå kommer Mazur tilbake til Moldejazz med et knallsterkt band i prosjektet «Shamania» - et nytt ensemble med ti av flotteste musikerne i Skandinavia og danseren Tine Erica Aspaas. Etter premieren i København skrev avisa Politiken bl.a.:

Shamania kan ses som et utopisk billede på kvindekraft og fri ånd i en verden med musikalsk glæde, empati, moderinstinkt, vilje og kattekløer. Som alltid er utopien en drøm, men en smule refleksjon kan den vel afføde i tider hvor universel menneskelighed og moderfølelse har trange kår.

Andre kan fortelleom et band som tar deg med på en reise i et viltvoksende rituelt landskap, til et møte med urkraften i stemmer, musikk, rytme og bevegelse. Det er virkelig et stjernelag Marilyn Mazur har samlet og tar med seg til Molde -- foruten Mazur selv som bidrar med komposisjon, slagverk og perkusjon, finner vi

Lotte Anker - saksofon
Josefine Cronholm - vokal og perkusjon
Sissel Vera Pettersen - saksofon og vokal
Hildegunn Øiseth - trompet
Lis Wessberg - trombone
Makiko Hirabayashi - tangentar
Ellen Andrea Wang - bass og vokal
Anna Lund -
trommer
Lisbeth Diers -
perkusjon
Tine Erica Aspaas -
dans