CCFB.jpg
Chick Corea
Konserter
Chick Corea 75th birthday celebration
Tirsdag 19. juli 18:00
Bjørnsonhuset

Sold out
« Se hele programmet

Stjernepianisten med superband på jazzfestivalen i juli. 

Det måtte ekstrakonsert til da Chick Corea var på Moldejazz på duo med vibrafonisten Gary Burton i 2007, og to utsolgte Bjørnsonhus tok mot musikerne med ovasjoner. Også tidligere Corea-besøk har vært desiderte suksesser, blant annet hans Moldedebut med gruppa Return to Forever i 1972 og den såkalte mirakelkonserten med Trondheim Jazzorkester da han var Artist in Residence i 2000, en konsert som i ettertid ble utgitt på plate.

NB! Utsolgt for ordinære billetter, kun Kulturrabatt for Ungdom tilgjengelig.

Tirsdag 19. juli er han på plass igjen i Bjørnsonhuset i forbindelse med en kort Europaturné for å markere at pianisten fyller 75 år i 2016. Han gjør bare fem konserter med bandet sitt i Europa denne sommeren. Festivalsjef Hans-Olav Solli forteller at Moldejazz er glad og beæret over å være blant de få utvalgte, og ser det som et uttrykk for Coreas spesielle forhold til en festival han har gjestet en rekke ganger. Spesielt under sitt ukelange opphold i 2000 knyttet Corea sterke bånd både til byen Molde, festivalen og det norske jazzmiljøet.

Og hvilket band han kommer med! Bassgiganten Christian McBride (el og akustisk) skal sammen med trommeslager Marcus Gilmore sørge for et rytmisk/harmonisk grunnlag med både groove og swing. På trompet har han med seg Wallace Roney, på saxofon Kenny Garrett. Sjøl blir Corea å høre både akustisk og på diverse keyboards. Konserten har fått arbeidstittelen Homage to Heroes, og indikerer nok at Corea vil hylle musikere som har betydd mye for ham, både som inspiratorer og som medspillere. Blant sistnevnte kan nevnes folk som Miles Davis, Stan Getz og Bobby McFerrin.

Chick Corea er blant de største stjernene på dagens jazzhimmel, med 22 Grammies bak seg, og like vital og kreativ som noen gang. Han er en stilskaper, og leverer musikk som er både sofistikert og tilgjengelig, og som tiltrekker et publikum over flere generasjoner. 

Kulturrarabb_for_ungdom_MRFylke.png