Charles-Bradley-photo-by-Shayan-Asgharnia.jpg
Charles Bradley
Konserter
Charles Bradley & Tokle (Dørene åpner 19:00)
Onsdag 20. juli 21:00/23:00
Alexandraparken
Charles Bradley & Tokle (Dørene åpner 19:00)
Torsdag 21. juli 21:00/23:00
Alexandraparken
« Se hele programmet

-          Ekte soul av den gamle skolen

Charles Bradley er en soulmann av den gamle skolen, med en karakteristisk hes, kraftfull stemme og med en brennende innlevelse i fremføringen. Født i Florida i 1948, men oppvokst i New York, hvor han opplevde James Brown på legendariske Apollo Theater, en opplevelse som inspirerte den unge Bradley til å etterligne sin nye helt. 

Med årene har Charles Bradley utviklet en mer egenartet stil, om enn tungt tuftet på soul-, r&b- og funkmusikken han vokste opp med på 60-tallet, i fra Otis Redding til James Brown. Etter å i godt og vel 20 år ha vært på stadig flyttefot, men kun småjobber og sporadiske konserter på ymse klubber for å livnære seg, ble han oppdaget av de likesinnede sjelene i Daptones Records, hjemmet til blant andre Sharon Jones & The Dapkings.

Til å begynne med ville Bradley kun skrive låter for selskapet, før han selv debuterte med No time For Dreaming for søsterselskapet Dunham Records i 2011. Utgivelsen ble godt mottatt av kritikere, så vel som et yngre publikum som hadde trykket soul-renessansen til sitt bryst og de eldre som kanskje savnet varmen i soulmusikken i fra egen ungdomstid. Men Bradley har ikke minst gjort seg bemerket som en forrykende liveartist. Tenk Stax Records, tenk hjerteskjærende ballader og suggererende R&B-grooves, med Bradleys stemme og sterke innlevelse i front.

Bradley har siden debuten gitt ut ytterligere to album, Victim of Love i 2013 og tidligere i år kom Changes, en utgivelse som blant annet fikk god omtale i The Guardian. Moldejazz har mange soulelskende fans og de vil garantert bli fornøyd når Charles Bradley inntar Alexandraparken onsdag 20. og torsdag 21. For de som måtte huske tilbake på James Browns legendariske konsert på Idrettens Hus i 1986 med glede, så er dette det nærmeste man noen gang vil komme den opplevelsen.