Ola__Paal__Ingebrigt_og_Mat.jpg
Ola, Mat, Paal og Ingebrigt
Ola Kvernberg, Paal Nilssen Love, Ingebrigt Håker Flaten og Mat Maneri
Konserter
Torsdag 21. juli 22:00
Storyville (PLASSEN)
« Se hele programmet

-         FELE OG BRATSJ FRA FRÆNA OG BROOKLYN MØTES

Mat Maneri (46) vokste opp i Brooklyn som sønn av jazzmusiker og saksofonist Joe Maneri. I mer enn 20 år har han vært en toneangivende fiolinist og bratsjist i den delen av det amerikanske jazzmiljøet som utfordrer grenser. Etter platedebuten i 1989 har han gjort mer enn femti album, mange av dem under eget navn, andre med folk som legendariske Cecil Taylor.

Ola Kvernberg - instrumentkollega og Artist in Residence på Moldejazz 2016 - mer enn ti år yngre enn Maneri - vokste opp i Fræna utenfor Molde, men deler amerikanerens fascinasjon for å utfordre grenser. Også sine egne. Han møtte og hørte Maneri live i Chicago for sju år siden, og opplevde at Maneri mht estetikk og form tar musikken for instrumentet inn i en ny verden - noe av det mest spennende Kvernberg har opplevd i jazz- og improvisasjonssammenheng. Samtidig utfordrer Kvernberg seg sjøl ytterligere ved å koble på et bass/trommer-team han ikke har spilt med i gruppe tidligere, men alltid hatt stor sans for, både som motor i «Atomic» og i andre sammenhenger.

Musikken blir i utgangspunktet åpen - «vi stiller med clean sheets», sier Kvernberg, «kanskje tar vi med oss ei lita skisse, men her blir det mye improvisasjon». Det kan bli en historisk kveld på Storyville torsdag 21.juli.

Ola Kvernberg - fiolin/bratsj m m, Mat Maneri - fiolin / bratsj, Ingebrigt Håker Flaten - bass og Paal Nilssen-Love - trommer.