2015-08-29-1440844791-5154395-LizzWright_Photo_by_Jesse_Kitt.jpg
Lizz Wright
Konserter
Mandag 18. juli 20:00
Teatret Vårt (PLASSEN)

Sold out
« Se hele programmet

Vokalgudinnen Lizz Wright tilbake på Moldejazz

Ekstatiske kritikker og førsteplass på Billboards jazzliste.

Lizz Wright har gjestet Molde med stor suksess tidligere i gruppa «Sing the Truth» sammen med Dianne Reeves og Angelique Kidjo. Nå er hun tilbake med egen konsert, nytt repertoar og nytt band, etter lanseringen av sitt siste kritikerroste album «Freedom & Surrender» høsten 2015. Albumet inntok sporenstreks førsteplassen på Billboard Jazz chart.

Den fantastiske stemmen som behersker jazz, funk og soul i like stor grad, bretter seg ut i all sin prakt gjennom et variert repertoar. Etter en konsert i New York sist høst kunne vi lese nærmest ekstatiske kritikker. I «Soultracks» skrev Robb Patryk blant annet: «Jeg har vært på mange konserter i ulike musikksjangere gjennom mer enn førti år, og opplevd mange av «de store» i sine velmaktsdager. Men jeg har aldri noen gang opplevd en forestilling som den Lizz Wright og bandet hennes leverte i The Highline Ballroom, New York City den 10 september. Det var en helt eksepsjonell kveld.... Fra åpningsnummeret «Walk with me Lord» løftet hun publikum, og energien og spenningen var til stede hele tiden, også i de roligere partiene. Hun har den flotteste, varmeste og mest fengslende stemmen i sin generasjon, og stiller med et band av virtuoser som følger henne på en strålende måte, og tydeligvis nyter hvert eneste minutt sammen med henne.»

Da Wright besøkte Oslo i 2006 ga Aftenposten terningkast seks, og skrev at dette var en spesiell konsertopplevelse som vil leve lenge i minnet. På åpningsdagen under Moldejazz stiller hun på scena i Teatret Vårt, så også festivalpublikummet kan nyte hvert minutt sammen med henne. Den intime salen medfører at forholdene ligger maksimalt til rette for å oppleve en av vår tids store sangerinner.

Lizz Wright - vocals
Chris Rosser - guitar
Kenny Banks - keyboards
Nicholas D'Amato - bass
Brannen Temple - drums