GN_Acoustic_Unity.jpg
Gard Nilssen's Acoustic Unity
Konserter
Gard Nilssen Acoustic Unity
Torsdag 21. juli 16:00
Storyville (PLASSEN)
« Se hele programmet

I løpet av de siste 10 årene har Gard Nilssen etablert seg som en av landets mest aktive og ettertraktede trommeslagere. 

Han er kjernemedlem i band som Puma, Bushman's Revenge, Team Hegdal og i senere tid Zanussi 5, sentral i backingbandet til Susanne Sundfør, samt medvirket i en rekke andre større og mindre prosjekter.

En på alle måter imponerende CV som inneholder ulike former for kontemporær jazz, akustisk som elektrisk, samt annen eksperimentellvillig musikk. En slags rød tråd går det likevel igjennom alle prosjektene han medvirker i; energi, spilleglede, kreativitet og kvalitet.

Det er tydelig at Nilssens musikalske kvaliteter blir satt pris på innen et bredt spekter av moderne musikk, og han begynner da også å bli lagt merke til blant et større publikum. Han var blant annet nominert to ganger for Spellemannprisen i klassen jazz, som medlem av Team Hegdal samt for sitt eget band, Gard Nilssen's Acoustic Unity. Bandet platedebuterte i fjor med forrykende Firehouse på Clean Feed, et album med energisk, spenstig, tidvis kompleks men samtidig i høyeste grad medrivende jazz som frisker opp det klassiske saksofon, bass og trommer-formatet. Utgivelsen fikk svært god mottakelse både her til lands, blant annet med den ovennevnte Spellemann-nominasjonen, men ikke minst i utlandet. Med seg i bandet har Nilssen Peter Eldh på kraftfull og elastisk kontrabass, og André Roligheten på jublende og begeistret saksofon.