Marsalis_Elling_01_2016_Palma_Kolansky.jpg
Branford Marsalis Quartet with special guest Kurt Elling
Konserter
Branford Marsalis Quartet feat. Kurt Elling
Onsdag 20. juli 18:00
Bjørnsonhuset
« Se hele programmet

MESTERMØTE I MOLDE MELLOM MARSALIS OG ELLING

Gullstrupen Kurt Elling møter mestersaksofonisten Branford Marsalis' kvartett på Moldejazz.

Til denne konserten kan man kjøpe billetter med Kulturrabatt for Ungdom mellom 15-20 år.

Både Elling og Marsalis har med stor suksess vært på Moldejazz tidligere, men denne gangen har de slått seg sammen i en ny konstellasjon. Elling gjestet festivalen for ett år siden med fullt hus og stormende jubel, og i pressen kunne man i etterkant bl.a. lese: «For første gang sto mannen med den dype og inderlige barytonstemma på ei scene i Molde, og det tok akkurat 3.4 sekunder før han hadde salen i sin hule hånd. I tillegg til en framifrå sanger er han også en særdeles utadvendt og sjarmerende entertainer som vet hvordan han skal opprette kontakt med sitt publikum - og beholde den»

Da Branford Marsalis sist var i Molde begeistret han et fullsatt Bjørnsonhus. Hans kvartett er helt i toppen innen amerikansk akustisk moderne tradisjonsjazz. Albumet med den kontante tittelen «Four MFs Playin' Tunes» ble av Dagbladet kåret til beste utenlandske jazzplate i 2012, da avisen bl.a. skrev: «Løs jakke og rett-på-sak upretensiøs spilling gjennom sju originalkomposisjoner pluss Thelonious Monks «Teo» og standarden «My Ideal».

Det er sjelden det tighte Marsalisbandet inviterer andre musikere inn i sitt nærmest telepatisk samspilte univers, men de har gjort et unntak for Elling. Bandmedlemmer som den strålende Joey Calderazzo på piano, den nye bassgiganten Eric Revis og swingende Justin Faulkner på trommer bidrar til at dette blir en kvintett alle venner av akustisk mainstreamjazz definitivt må få med seg.

Branford Marsalis, saxophones, Kurt Elling, vocal, Joey Calderazzo, piano, Eric Revis, bass, Justin Faulkner, drums 

Hør albumet "Upward Spiral" med Branford Marsalis Quartet with special guest Kurt Elling (Spotify)

Kulturrarabb_for_ungdom_MRFylke.png