Mette_Henriette_av_Anton_Corbijn.jpg
Mette Henriette
Konserter
Torsdag 21. juli 14:00
Teatret Vårt (PLASSEN)
« Se hele programmet

-         Saksofon-sensasjonen til Moldejazz 

I fjor debuterte 25 år gamle Mette Henriette Martedatter Rølvåg på prestisjetunge ECM. Nå kommer hun til Moldejazz.

Det vakte internasjonal oppsikt da ganske ukjente Mette Henriette kom med dobbeltalbum på det verdensledende platemerket ECM, labelen som gir ut blant annet Keith Jarrett og Jan Garbarek. 25-åringen fra Trondheim hadde til da vært en snakkis i det interne jazzmiljøet. Nærmest over natta fikk saksofonisten med samiske røtter stor internasjonal oppmerksomhet, etter at debutalbumet høstet strålende kritikker i både hjemlig og utenlandsk presse.

Om Mette Henriettes debutalbum skrev den meritterte kritikeren Richard Williams blant annet: Musikken som framføres er blendende.....noe av det beste jeg har hørt i hele år....Hvis Wayne Shorter hadde blitt født kvinne i Norge for tjuefem år siden, er dette musikken han (eller hun) kunne ha spilt i dag. Phil Freeman skriver at bredden og omfanget i musikken markerer en strålende debut for en svært sikker komponist og utøver - et bemerkelsesverdig album. Og slik fortsetter det, den ene strålende kritikken etter den andre. 

Omtalen av live-jobbene etter albumutgivelsen har også vært strålende, bl a trillet Dagbladet terningkast 5 for konserten under by:larm og sa at Mette Henriette får «en til å fullstendig glemme tid og sted...». Trioen hun så langt har opptrådt med, hvor hun har hatt med seg Johan Lindvall på piano og Katrine Schiøtt fra Vestnes på cello, blir på Moldejazz utvidet med Håkon Aase på fiolin. Dette da Mette Henriette selv ønsker at Moldejazz-konserten skal bli en spesiell opplevelse - det blir den garantert!  

Mette Henriette - saksofon, Johan Lindvall - piano, Katrine Schiøtt - cello og Håkon Aase- fiolin.