Esperanza_Spalding_Moldejazz_2016
Esperanza Spalding presents: Emily’s D+Evolution
Konserter
Esperanza Spalding presents: Emily's D + Evolution, Joss Stone og Ane Brun
Torsdag 21. juli 16:00 (15:00)
Romsdalsmuseet
« Se hele programmet

Esperanza Spaldings karriere skjøt fart etter hennes opptreden på Nobel-konserten i 2009 og tok for alvor av etter at hun mottok den første av hittil 5 Grammy-priser i 2011.

Den unge, hardtarbeidende artisten fikk fortjent oppmerksomhet for sitt kreative og stødige basspill, sin særegne og glassklokkeklare sang, men også for sin karismatiske tilstedeværelse som artist.

Det store trøkket som fulgte, gjorde at Spalding de siste to årene har trukket seg noe tilbake, men nå er hun igjen på scenen. Kontrabassen er byttet ut med den elektriske, og den store afroen er byttet ut med piskende fletter. Hun er en ny versjon av seg selv: Emily, sitt mellomnavn men også alter ego. Ifølge Spalding selv bruker hun dette alter egoet til å gjenoppdage lekenheten og kreativiteten hun hadde som barn. NY Times beskriver det nye materialet slik:

Ms. Spalding is still enamored of Wayne Shorter's harmonic depth and Stevie Wonder's melodic lift, but her frame of reference has broadened in salutary ways: "Funk your fear" had the serpentine gnarl of a Funkadelic anthem, and "Noble Nobles" brazenly evoked "Hejira"-era Joni Mitchell. 

Spalding blander neo-soul med røff funk-gitar og ekspansive jazzrytmer, og viser det hele gjennom en teatralsk linse som ifølge Spalding selv vil ta opplevelsen til et helt annet nivå når musikken framføres live. 

Moldejazz er meget stolt av å være den første festivalen som presenterte Spalding for Europa tilbake i 2007. Konserten i sommer er den eneste i Norge, og med det først ut til å presentere hennes nyeste musikalske prosjekt Emily's D + Evolution! Vi gleder oss!