Ola_Kvernberg_by_CF_Wesenberg
Ola Kvernberg - Mechanical Fair
Konserter
Mandag 18. juli 18:00
Bjørnsonhuset
« Se hele programmet

At Ola Kvernberg er en musiker og komponist i konstant utvikling og med en stadig utvidende horisont, er det ekspansive verket Mechanical Fair et godt eksempel på.

Verket var opprinnelig skrevet for kvintett for Kongsberg Jazzfestival som takk for DNB-prisen han mottok i 2012. Etter ukevis med massiv øving hadde verket premiere på Kongsberg under jazzfestivalen i 2013, og ble strålende mottatt.

Til denne konserten kan man kjøpe billetter med Kulturrabatt for Ungdom mellom 15-20 år.

I ettertid har Mechanical Fair ekspandert både med nyskrevet materiale så vel som med ytterligere musikere. Trondheimssolistene hengte seg på og ble raskt en godt integrert og viktig del av verket. Beviset på nettopp dette forelå på albumet The Mechanical Fair som kom ut på Jazzland Recordings i 2014. Med Mechanical Fair kombineres utforskende jazz og kammerorkester med musikalske følere ut mot samtidsmusikk og mere til, og resultatet er dynamisk, ambisiøst og fascinerende.

Kvernberg åpnet konserthøsten 2015 på Nasjonal Jazzscene i Oslo med nok en fremføring av Mechanical Fair, ikke overraskende nok en gang til stor jubel. Ting kan tyde på på at materialet og konserten vil ta et nok et nytt steg og nå nye høyder når Ola Kvernberg med Mechanical Fair åpner Moldejazz 2016 på Bjørnsonhuset mandag 18. juli.