Skruk_Vaarsoeg_Sondre_Bratland_Moldejazz_2016.jpg
SKRUK med Vårsøg og Sondre Bratland

Konserter
SKRUK med Vårsøg og Sondre Bratland - Ekstrakonsert!
Torsdag 21. juli 22:00
Molde Domkirke

Sold out
Fredag 22. juli 13:00
Molde Domkirke

Sold out
Fredag 22. juli 18:00
Molde Domkirke

Sold out
« Se hele programmet

- Hymner fra Vest - Salmer og Sanger vi gjerne hører en gang til.      

SKRUK er tilbake på Moldejazz etter suksess-samarbeidet med Oakland Interfaith Gospel Choir i 2015. Med Vårsøg og Sondre Bratland som nye samarbeidspartnere ligger alt til rette for en ny suksess!

SKRUK og Vårsøg ga i 1978 ut albumet "Av moll er du komen, til dur skal du bli". Dette albumet var en samling av salmer og sanger til folketoner fra Møre og Romsdal, utgitt av Kirkelig Kulturverksted. Alle tonene ble arrangert for SKRUK og Vårsøg av Henning Sommerro, frontfigur og grunnlegger av gruppa Vårsøg. Da innspillingen kom ut i 1978, vakte den umiddelbart sterke reaksjoner, både i folkemusikk-kretser og i enkelte kirkelige kretser. Begrunnelsen var den uvante besetningen; med et danseorkester sammen med et kor, og at det mellom anna var El-piano involvert. Programmet ble nektet fremført både i Molde Domkirke og i Ålesund kirke. 

I dag, i 2016 vil nok mange smile av dette, men i 1978 var det ramme alvor, og denne kombinasjonen ble sett på som en "trussel" i flere miljøer.  I ettertid har flere uttrykt at "Av moll er du komen, til dur skal du bli", med sin - for den tid - nye måte å tilnærme seg folketonen og kirkemusikken på, har fungert som en plogspiss og en inspirasjon for andre artister og arrangører, som etterhvert har kommet med sine "nye" versjoner av gamle, gode melodier.  

På Moldejazz 2016 blir det anledning til å oppleve gjenforeningen mellom disse to ensemblene, SKRUK og Vårsøg, og høre både sanger frå "Av moll er du komen, til dur skal du bli", og ny-arrangerte sanger fra Henning Sommerro`s hånd. SKRUK og Vårsøg ser frem til denne gjenforeningen og ikke minst til å ha med folkekjære Sondre Bratland som gjest i programmet.