Pat_Metheny_Ron_Carter_Moldejazz_2016.jpg
Pat Metheny / Ron Carter
Konserter
Tirsdag 19. juli 22:00
Bjørnsonhuset
« Se hele programmet

Unikt mestermøte følger opp gitar/bass-suksessen fra Missouri Sky

Sist Pat Metheny spilte duo med kontrabass var det Charlie Haden som sto bak bassen, og de gjorde albumet «Beyond the Missouri Sky» som umiddelbart ble en bestselger med nedslagsfelt langt utover hardcore jazzfolk. Da duoen i 2001 besøkte Moldejazz fylte de storsalen i Idrettens Hus to ganger. Etter Hadens død i 2014 regnet mange med at tiden for gitar/bass-duo var over for Methenys del. Det var den heldigvis ikke.

Til denne konserten kan man kjøpe billetter med Kulturrabatt for Ungdom mellom 15-20 år.

Nå har han alliert seg med selveste Ron Carter, bassisten som i mer enn femti år har vært en musikalsk bauta i samspill med folk som Miles Davis, Cannonball, Herbie Hancock og en røys andre stjerner - alle har de ønsket å spille med Carter.

Det er to av verdens mest markante og meritterte musikere det blir en sjelden anledning til å høre i Bjørnsonhuset under dag to av Moldejazz 2016. Tidligere på kvelden går en allerede utsolgt konsert med bl.a. Chick Corea og Christian McBride samme sted, så dette blir en av de store dagene i Moldejazz' historie. Billettene til Metheny/Carter legges nå ut, og Moldejazz regner med at også de blir solgt ut lenge før festivalen starter.  Dette dreier seg om en begivenhet som for de fleste vil være en once-in-a-lifetime-opplevelse, som aldri har vært her tidligere, og som muligens aldri blir å høre i Norge flere ganger. Sjøl om programmet for Moldejazz egentlig var lagt, måtte festivalen bare plusse på en ekstra konsert da det viste seg mulig å hente disse legendene sammen til Norge. Vi sakser fra Detroit Free Press:What was the signature moment of the 36th Detroit Jazz Festival?

"That's easy: Guitarist Pat Metheny and Detroit bass legend Ron Carter playing telepathic duets late Sunday afternoon under a blazing sun for maybe a few thousand people packed in and around the intimate Wayne State University Pyramid Stage. It's hard to emphasize just how unique and magical an experience this was."