Karpe_Diem_Moldejazz_2016
Karpe Diem, Lemaitre og Ivan Ave

Konserter
Fredag 22. juli 17:00 (16:00)
Romsdalsmuseet
« Se hele programmet

Fredag 22. juli byr vi på Ivan Ave (1), Lemaitre (2) og Karpe Diem (3) på Romsdalsmuseet. 3 konserter på én og samme billett!

Karpe Diem gjorde stor suksess sist de var på Moldejazz i 2013. Den gang spilte de mellom Kendrick Lamar og John Legend! Etter å ha vunnet alt som finnes av norske musikkpriser er det på tide å ønske bandet velkommen tilbake som headlinere.

I 2000 møtes 16-åringene Magdi og Chirag på Oslo Handelsgym, og bestemmer seg for å vinne UKM. I 2016 er de Norges mestselgende hip-hop-artister noensinne, og et av Norges aller beste live-band! De samfunnsengasjerte barndomskameratene har gått fra å lage låter på gutterommet som de fremførte på lokale fritidsklubber, til å bli spydspissen for en musikksjanger og stemmen til en ny norsk oppvoksende generasjon. Karpe Diem var først ute med mye innen sin sjanger: De var de første hip-hop-artistene som toppet Norges offisielle singelliste, VG-lista Topp 20, de første til å motta Norges store musikkpris: Årets Spellemenn, de første de å selge ut Oslo Spektrum og i 2012 spilte de som første norske hip-hop-artister på den internasjonale Nobelkonserten. Karpe Diem har vunnet samtlige av de gjeveste prisene norsk musikk har å tilby: Spellemannpriser, Alarmprisen, P3 Gull og MTV Europe Music Awards pris. Duoen har sluppet 4 singler fra sin etterlengtede og kommende plate Heisann Montebello, og alle har hatt stor nedslagskraft! Bli med og syng på museet! Heisann Montebello, Heisann Molde!

Lemaitre1_Olav_Stubberud.jpg

Mye har skjedd siden elektronikakometene Ketil Jansen og Ulrik Denizou Lund i Lemaitre spilte på Moldejazz i 2013!

Den gangen leverte guttene i duoen en konsert som det ble snakket om i lang tid etterpå, og satte standarden for festivalens klubbnetter på Plassen.

Når duoen påfølgende år signerte internasjonalt på labelet Astralworks og deretter flyttet til Los Angeles for å jobbe bandet videre opp på den internasjonale stjernehimmelen, sier det noe om hvor bandet ønsker å legge lista. I år slapp gruppa EP'en 1749 til stor interesse både fra et internasjonalt publikum og presse, og bandet har turnert store deler av verden på vårparten. Da skulle det bare mangle at ikke festivalen følger opp, og lar bandet spille på storscenen denne sommerdagen på museet. Med seg har guttene et bredt spekter av gjestevokalister og lover oss et show Romsdalsmuseet verdig.

Ivan_Ave_pressebilde_av_Even_Suseg.jpg

Ivan Ave er intet ringere enn et funn på den norske hiphop-scenen, og et tegn på at den norske musikkscenen i 2016 tenker og låter mer globalt enn noen gang.

Med stor kjærlighet for soul og jazz i sine beats, en gudbenådet tekstlig flow på engelsk og en internasjonal visjon, har telemarkingen Eivind Øygarden klart å skape seg et stadig voksende publikum over hele verden.

Lista over samarbeidspartnere blir stadig større; Eivind fullførte nylig en lang turne over hele Europa med produsenten og musikeren MNDSGN, som også deltar på Ivan Aves siste og fantastiske utgivelse Helping Hands (2016). På Moldejazz står Ivan Ave på scena med produsenten Fredfades og Kristoffer Eikrem som per i dag utgjør en betydelig del av Ivan Aves sound både på plate og live.