BUDOS-Press1.jpg
The Budos Band & Gammalgrass
The Budos Band
Konserter
The Budos Band & Gammalgrass (Dørene åpner 19:00)
Fredag 22. juli 21:00/23:00
Alexandraparken
« Se hele programmet

To konserter- én billett! Dørene åpner 19:00

Det ni-mann sterke instrumentalbandet Budos Band har tross fire godt mottatte albumutgivelser kanskje først og fremst bygget opp sitt rennommé på gammelmåten, med hyppig turnering og et rykte som et strålende liveband. Bandet har sitt utspring i fra Sharon Jones & The Dapkings, men snarere enn revivalsoul spiller de det de selv har kalt «afro-soul».

Bandet blander heftig afro-beat, inspirert av blant andre Fela Kuti, med tung funk, soul-jazz, r&b og psykedelisk rock til fascinerende, medrivende og musikk. Massive blåsere og flerrende gitarlinjer over et drivende komp appellerer både til de danseglade og det øvrige feststemte publikum, mao perfekt for Alexandraparken!

The Budos band har gitt ut fire album og en EP på Daptone Records, hvorav de hittil siste, Burnt Offering, kom i 2014 til svært gode anmeldelser på toneangivende nettsteder som Pitchfork og The Quietus. Sistnevnte beskriver utgivelsen som «den perfekte alkymi av de involverte grunnelementene - dette er ikke fusion, men praktisk talt en helt ny sjanger i seg selv».

Jared Tankel - barytonsaksofon, Thomas Brenneck - elgitar, John Carbonella Jr. - congatrommer, trommer, Mike Deller - orgel, Daniel Foder - elbass, Andrew Greene - trompet, Rob Lombardo - bongotrommer, congatrommer, Brian Profilio - trommer) og Dame Rodriguez - perkusjon.

Gammalgrass
Gammalgrass (21:00)

Det hører til sjeldenhetene at Artist In Residence innlemmer spillestedet Alexandraparken i sin konsertrekke. Når Ola Kvernberg gjør dette så sier det litt om bredden i hans kunstneriske virke. Fredag 22. juli kl 21.00 går han på scenen sammen med Stian Carstensen og Ole Morten Vågan under navnet Gammalgrass. Med dette bandet utforsker de sammenhengen mellom gammaldans og bluegrass, norsk og amerikansk tradisjonsmusikk som har mye til felles. Dog er det ting som skiller, og bandet er særlig opptatt av å finne ut hvorfor det er så lite improvisasjon i Gammaldans. Dette gjør de via innfallsmetoden, ikke minst verbalt, og her kan alt skje. Dette gjør Gammalgrass-konserter til en svært morsom opplevelse.

Ola Kvernberg - violin / mandolin, Stian Carstensen - akkordion / banjo / mandolin, Ole Morten Vågan - dobbel bass