Vijay Iyer Sextet by Lynne Harty
Vijay Iyer Sextet
Vijay Iyer Sextet   Foto: Lynne Harty
Konserter
Fredag 21. juli 22:00
Storyville (PLASSEN)
« Se hele programmet

En unik mulighet til å høre Iyer i et mer ekspansivt format enn de han har turnert med i Europa de seneste årene.

Iyers hovedplattform har en god stund vært trioformatet med piano, bass og trommer, som med sin nåværende besetning - med Stephan Crump på kontrabass og Marcus Gilmore med trommestikkene - sprang ut i fra kvartettinnspillingen Tragicomic i fra 2008. 

Men Iyer har ved flere anledninger ekspandert dette formatet når han sitter på musikalske ideer som krever det, og i livesammenheng har han ofte benyttet seg av en glitrende sekstett som utover trioen har med trompetisten Graham Haynes, den Jamaica-fødte tenorsaksofonisten Mark Shim og ikke minst Steve Lehman på altsaksofon.

Når sekstetten nå skal opptre i Molde blir det med batteristfenomenet Tyshawn Sorey i stedet for Gilmore på trommer. Dermed får sekstetten enda en nyanse, siden Iyer sammen med Sorey og Lehman lenge har spilt sammen som den fremragende trioen Fieldwork. Det ligger således til rette for at det kan dukke opp mange muligheter for samspill, krysninger og finurlige og overraskende innspill innad i så vel som samlet i denne sekstetten, og det blir en unik mulighet til å høre Iyer i et mer ekspansivt format enn de han har turnert med i Europa de seneste årene.

Besetning:
Vijay Iyer: piano
Stephan Crump: kontrabass
Tyshawn Sorey: trommer
Steve Lehman: altsaksofon
Mark Shim: tenorsaksofonist
Graham Haynes: trompet