Hanna-Paulsberg-Concept-foto-Johannes-Selvaag.jpg
Hanna Paulsberg Concept
Konserter
Tirsdag 18. juli 16:00
Storyville (PLASSEN)
« Se hele programmet

Få norske jazzmusikere er som tenorsaksofonisten Hanna Paulsberg. I hvilken som helst sammenheng man hører henne, sitter man igjen med følelsen av å ha opplevd en tenorsaksofonist med en sterk og kreativ personlighet, men allikevel med sterke bånd til både norsk og internasjonal jazzhistorie. 

Siden etablering av sitt eget band for seks år siden har Hanna Paulsberg Concept vært tydelige tradisjonsbærere av et afrikansk-amerikansk jazzutrykk i Norge; det vitterlig både koker og swinger av musikken, samtidig som samspill og frihet er viktige elementer. Deres konserter har både i Norge og i utlandet blitt lovprist med god grunn. Og da det ikke rent lite legendariske norske jazzselskapet Odin skulle gjenoppstå i 2016, ble Hanna Paulsberg Concepts tredje plate Eastern Smiles første nyutgivelse på selskapet. Dette gir klare assosiasjoner til en lang norsk jazzhistorie med strplende saksofonister, hvor Paulsberg representerer siste generasjon ut.

Paulsberg har som musiker deltatt på så mye som sju ulike prosjekter med Trondheim Jazzorkester, flere av dem med premiere på Moldejazz. Det er derfor en glede at vi denne gangen kan presentere Hanna med sitt eget band «Concept» på Teateret Vårt denne tirsdagen under årets festival.

Hanna Paulsberg - saxophone/compositions
Oscar Grönberg - piano
Trygve Waldemar Fiske - bass
Hans Hulbækmo - drums