HL_New_Quartet_Photo_James_Drew_Turner.jpg
LASSEN

Konserter
Harald Lassen New Quartet
Torsdag 20. juli 22:00
Storyville (PLASSEN)
« Se hele programmet

Harald Lassen er kjent fra det forrykende indie-jazzinspirerte bandet Pixel, avant- og hip-hop bandet Mopti (vinner av Jazzintro 2012), samt lyriske Duplex, der han både bidrar som komponist og spiller saksofon langt inn i sjela vår. 

Etter samarbeid med musikere som Bugge Wesseltoft, Jon Christensen og Arild Andersen har han fordypet seg veldig i sin egen musikk. Høsten 2016 kom soloalbumet Rainbow Session, et resultat av samarbeidet med belgiske LAB trio, en pianotrio med Belgias mest markante musikere under 30 år. Til å spille materialet fra Rainbow Session i Molde har han satt sammen et nytt band, men den talentfull pianisten Bram De Looze blir med videre i Lassens nye kvartett, som også leser Tore Flatjord på trommer og perkusjon og Stian Andersen på bass.

På forespørsel om hva som inspirerer han, svarer han 70-tallet, impresjonismen - og livet så langt. Lassen er en åpen, kreativ og søkende musiker som ogsåhar hatt utvidede samarbeid med afrikanske musikere og dansere i Kenya, Tanzania, Etiopia, Mosambik og Uganda. En kuriosa er at i 2013 flyttet Lassen til Zanzibar i tre måneder blant annet for å bygge opp en jazzavdeling for unge musikkstudenter på Dhow Countries Music Academy. Konserten med LASSEN vil bevege seg i mange retninger innenfor den akustiske afro-amerikanske jazztradisjonen, og kanskje også ha med impulser fra 70-tallet, impresjonismen - og kanskje livet så langt.