Dixi reunion Moldejazz 2017
Dixi
Konserter
Dixi m. mat
Fredag 21. juli 19:30
Magic Mirror (Rådhusplassen)
Dixi, konsert
Fredag 21. juli 21:00
Magic Mirror (Rådhusplassen)
Dixi m. mat
Lørdag 22. juli 19:30
Magic Mirror (Rådhusplassen)
Dixi, konsert
Lørdag 22. juli 21:00
Magic Mirror (Rådhusplassen)
« Se hele programmet

Breaking news - Dixi reunion! Et av våre mest populære tradband gjenoppstår eksklusivt to kvelder i Magic Mirror-teltet på Moldejazz!

Det var jazzfestival midt på nittitallet. På et fortau i Storgata satt to guttunger og spilte gamle tradjazzlåter på henholdsvis trompet og trombone. Den åpne instrumentkofferten ble fylt opp av småmynter med Olav den femte og godmodige elger på. 

Få år seinere spilte guttene, Hayden Powell og Gunnar Bech, i Dixi, et ungt og friskt tradband som fikk enorm publikumsrespons, gjorde flere album og turnerte både i Norge og utlandet. Bandet ble oppløst etter at mange av musikerne forlot Molde for videreutdannelse. Flere av dem er i dag internasjonalt kjent.

Mange har lenge prøvd å få til en reunion med bandet. Det har til dels strandet på at ikke alle har vært tilgjengelig samtidig, og kanskje også fordi noen av musikerne har beveget seg et stykke bort fra musikken Dixi sto for. Jazzmusikere er imidlertid fleksible og hjemme i ulike uttrykk, så nå har det endelig lykkes Moldejazz å samle dem til to kvelder i Magic Mirror-teltet, festivalens nye scene for tradisjonelle jazzformer. 

Dette blir noe gamle venner av bandet må få med seg, samtidig som alle som ikke har hørt Dixi live tidligere bør strømme til. Det kan være eneste mulighet for å høre et av landets sprekeste tradband live, samt oppleve noen av våre ledende musikere i samtids-jazzikalske former spille musikken de vokste opp med. At Dixi gjenoppstår på denne måten er intet mindre enn en stor begivenhet.

Hayden Powell - trompet, Brynjar Rasmussen - klarinett, Gunnar Bech - trombone/vokal, Daniel Herskedal - tuba, Frank Iversen - banjo og Vidar Norheim - trommer.