Hoem_og_Inderberg_Trio_Moldejazz_2017_web.jpg
Edvard Hoem og John Pål Inderberg Trio
Konserter
Edvard Hoem og John Pål Inderberg Trio (Litterær jazzklubb)
Lørdag 22. juli 14:00
Teatret Vårt (PLASSEN)
« Se hele programmet

Livet på prærien og andre steder - møt Edvard Hoem og John Pål Inderberg Trio på litterær jazzklubb.

Det kan bli både slåttekarer og slåtter når en stor forfatter møter en stor barytonsaksofonist til fortellinger i ord og toner.

Edvard Hoem, født i Moldes nabokommune Fræna, har utviklet et forfatterskap som har gjort ham både folkekjær og prisbelønt. Han har også vært teatersjef i Molde, og skrev den fantastiske prologen «Når festen opnar» til Moldejazz 1989. Hans siste trilogi, basert på historisk stoff fra Molde, Fræna og USA har nådd høye opplag og ventelister på biblioteka.

John Pål Inderberg Trio spiller slåtter og polser inspirert av Oline Sofie Bakkom, samt amerikanske jazzlåter som har utvandra fra prærien til Trøndelag. My Melancholy Baby og Brother Can You Spare a Dime tar oss tilbake til jernbanebygging og kjærlighetsforhold på den store prærien. Med en fot i Nidelven og en i cooljazzen har Inderberg rendyrket en sterk og personlig stemme som kombinerer det norske og det amerikanske på en helt egen måte. Med meritterte musikere som Trygve Waldemar Fiske på bass og trommeslager Håkon Mjåset Johansen er dette en trio som oser av spilleglede, humor og akustisk samspill på høyt nivå.

Edvard Hoem - opplesing, John Pål Inderberg - saksofoner/vokal, Trygve W Fiske -  kontrabass, Håkon Mjåset Johansen - trommer.