nataliesandtorv_195a5767_fotokristinstoylen_1.jpg
Natalie Sandtorv
Konserter
Mandag 17. juli 16:00
Storyville (PLASSEN)
« Se hele programmet

Årets Jazz-talent 2016 kvitterer med nytt spennende prosjekt!

Natalie Sandtorv er sunnmøringen som mottok prisen som Årets Jazz-talent i fjor, og selv om improvisasjonsmusikk og elektronikk står sentralt i beskrivelsen av uttrykket hun ofte jobber innenfor, har hun også gjort seg bemerket innenfor melodisk jazzpop. Hun har bakgrunn fra Griegakademiet i Bergen og Musikkhøgskolen i Oslo, og nå studerer hun ved konservatoriet i København. Prosjektene hennes bærer navn som Morning Has Occured, The Jist, Not On the Guestlist og Cokko.

Da hun i fjor var rørt mottaker av jazztalent-prisen, ble hun karakterisert som en kompromissløs utforsker, en fighter og en stayer som ikke var redd for å vise seg fra alle sine musikalske sider. I tiden etter mottakelsen har hun arbeidet videre med låter og komposisjoner fra det siste året, og i februar i år tok hun med seg et knippe utvalgte musikere i studio og spilte inn det som skal bli hennes første album med et band som utelukkende spiller hennes musikk. 

Komposisjonene har en sterk melodisk forankring med suggererende rytmer og groover, mens det tekstlige fokuset ligger på protest - og kjærlighet. Sandtorv selv sier at hun her sjangermessig beveger seg innenfor moderne jazz, primal blues og indie, og at musikken er inspirert og preget av musikere og prosjekter som Max Roach Freedom Suite - prosjekt, med Abby Lincoln, Alice Coltrane og John Coltrane. Med spådommer om at Natalie vil være betydelig i den videre utviklingen av norsk improvisasjonsmusikk, ser vi veldig fram til prisvinnerens konsert! - Jeg har samlet et band bestående av musikere jeg ser på som nyskapende og sterke stemmer på den europeiske jazzscenen, og som tar komposisjonene mine til nye høyder, sier Natalie selv om bandet. Prisvinnerkonserten blir slik det etter hvert har blitt tradisjon for, holdt i Storyville på Plassen kl 16.00 på åpningsdagen.   

Natalie Sandtorv-vokal (NO)

Lars Greve - saksofon (DK)

Mathias Holm - synther (DK)

Liz Kosack - synther (US)

Dan Peter Sundland - bass (NO)

Ole Mofjell - trommer, perk (NO)

Mads Faste Liang Nilsen - projeksjon (NO)