TajMo_photo_Bob_Minkin_Moldejazz_2017.jpg
TajMo: The Taj Mahal & Keb’ Mo’ Band
Taj Mahal og Keb Mo
Konserter
Bernhoft / TajMo: The Taj Mahal & Keb' Mo' Band (Dørene åpner 16:00)
Torsdag 20. juli 17:00
Romsdalsmuseet
« Se hele programmet

Blues-kraftpakke til Romsdalsmuseet!

Moldejazz har en stolt blueshistorie og flere av bluesens aller største stjerner har gjestet festivalen. Muddy Waters sin konsert i Molde Kino i 1977 er legendarisk, det samme er BB King sine to konserter, i Idrettens Hus i 1985 og på Romsdalsmuseet i 2001. Andre store bluesnavn som har vært i Molde er Buddy Guy (1986), Gary Moore (1997) og Gary Clark jr (2012). Å få tilbake en stor blueskonsert på Moldejazz har vært et ønske fra mange, og det er derfor spesielt hyggelig å presentere legenden Taj Mahall i samspill med Keb Mo på årets festival.

Taj Mahall og Keb' Mo' er uten tvil to av samtidsbluesens største navn - fra hver sin generasjon. To tradisjonsbærere, men like mye to fornyere av bluesen med til sammen fem Grammypriser under kappen, og selvsagt en imponerende stabel med nominasjoner og andre priser. Vi er stolte av å kunne presentere en konsert med disse to og et nøye håndplukket band i Romsdalsmuseet under sommerens festival.

Taj Mahal ble, som sønn av en jazzpianist, født til et liv i musikken. I 1963 startet Taj Mahal det kortlivede bandet Rising Sons, blant annet sammen med den da sytten år gamle gitaristen Ry Cooder. Men det var først da han gikk solo i 1968 av karrieren skjøt fart. Han behersker instrumentene gitar, banjo, ukulele, klaver og munnspill, og som artist har han stått for mye nybrottsarbeid. Hans betydning for bluesen er  uvurderlig.
Diskografien til legenden er stor og mangfoldig, og han har laget filmmusikk, barneplater og samarbeidet med indiske og afrikanske musikere. Mer enn femti år etter debuten er han stadig like aktiv og turnerer flittig. Taj Mahal er kanskje aller mest kjent for sin særegne og personlige stil som tar opp i seg elementer fra både country, og karibiske og afrikanske musikktradisjoner.

Sangeren og gitaristen Keb' Mo' platedebuterte under sitt egentlige navn Kevin Moore i 1980, men oppturen begynte for alvor med albumet "Keb' Mo'» (1994). Han er kjent som en uvanlig god låtskriver, og blir beskrevet som en som står i direkte forbindelse med Deltabluesen som reiste opp Missippi elven og ut til hele Amerika.  I 1998 spilte han rollen som blueslegenden Robert Johnson i en dokumentarfilm med tittelen «Can´t You Hear The Wind Howl?», og da filmregissørlegenden Martin Scorcese laget en dokumentarserie om blues viet han en hel episode til Keb' Mo' og hans musikk.