Stanko-Rava-2017-1024x838.jpg
Enrico Rava - Tomasz Stanko 5et
Konserter
Torsdag 20. juli 19:00
Teatret Vårt (PLASSEN)
« Se hele programmet

To trompetsjerner på den europeiske jazzhimmelen.

Trompetistene Enrico Rava og Tomasz Stanko er to av de viktigste innovatørene i europeisk jazz. Til årets festival besøker de Molde med et band av stjernemusikere fra både Europa og Amerika, og utforsker komposisjoner fra begge utøvernes rikholdige katalog. 

Med debut som jazzmusikere på 1960-tallet, har musikken deres blitt formet i takt med det sosiale og politiske Europa; Stanko spilte sine første år som jazzmusiker bak jernteppets vegger i Krakow. Rava på sin side stormet på 60-tallet frem som en av de aller mest lovende unge trompet-talentene fra Italia, med et nedslagsfelt langt utover sitt hjemland i sør. Begge utøvernes spillestil har dype referanser i jazztradisjonen, men utforsker samspill og materiale med en åpen og kreativ holdning. To musikere som opptil flere ganger har besøkt Molde, men denne gangen står de på samme scene.

På bass og trommer har vi bassist Dezron Douglas og trommeslager Gerald Cleaver, to utøvere som har markert seg som noen av de mest kreative jazzmusikerne på østkysten av USA. På piano i bandet finner vi Giovanni Guidi, som også ved siden av å ha spilt i Ravas band siden han var 19 år, nå er i ferd med å skape seg et navn også som bandleder på ECM. På scenen møtes to av europas mest inflytelsesrike utøvere gjennom en generasjon med to trompeter. Det er bare å bli med på reisen!

Enrico Rava - Trumpet
Tomasz Stanko - Trumpet
Dezron Douglas - Bass
Gerald Cleaver - Drums
Giovanni Guidi - Piano