DSC_6242.jpg
Jan Magne Førde - "Mezzing"
Konserter
"Mezzing" - Jan Magne Førde, Henning Sommerro
Lørdag 22. juli 23:00
Molde Domkirke
« Se hele programmet

«Brazz Bros»-trompeteren til Moldejazz med storprosjektet «Mezzing» som involverer Hennig Sommerro og Molde Brass Band.

Det er en stor glede for Moldejazz å presentere trompetist og komponist Jan Magne Førde med konsert i Molde Domkirke 22. juli 2017. Førde har i over 35 år vært jazzmusiker og komponist med base i Trondheim. Han er mest kjent som trompetist i The Brazz Brothers, et ensemble som har turnert og spilt over 4000 konserter i 34 land. Førdes trompet og flugelhornspill har en klar identitet. Han er ettertraktet som solist både i profesjonelle ensembler og i samspill med kor og korps.

Foruten fire egne soloalbum og 21 utgivelser med The Brazz Brothers, har han bidratt på over 50 albuminnspillinger med andre artister. De fleste musikere og sangere i Norge har fremført en eller flere komposisjoner av Jan Magne Førde. Førdes musikk er ofte inspirert av norsk tradisjonsmusikk, men i bunn ligger røtter fra jazz og rytmisk musikk.

Prosjektet Mezzing ble urframført i Nidarosdomen under Trondheim Jazzfest i 2016. Publikum og presse hyllet konserten som en av festivalens høydepunkt og uttrykk som «majestetisk» og «magisk» preget overskriftene. Mens Ila Brass Band var sentral under fremførelsen i Trondheim, så falt det naturlige å velge Molde Brass Band når verket skulle settes opp på Moldejazz. Molde Brass Band er et av landets beste og har vært i elitedivisjonen blant Brass Band i tretten av de tretti årene bandet har eksistert.

I tillegg til Molde Brass Band så har Førde har satt sammen et svært spennende ensemble for anledningen med blant annet Henning Sommerro som senest i 2016 bidro sterkt til å fylle Molde Domkirka hele tre ganger med kjempesuksessen Skruk & Vårsøg med Sondre Bratland. Jan Magne Førdes Mezzing kan fort bli en ny suksess, men her vil det ikke bli satt opp ekstrakonserter da dette er festivalens avslutningskonsert.  

Roger Ludvigsen - gitar, Kenneth Ekornes - trommer/perkusjon, Henning Sommerro - piano og kirkeorgel, Rus Pearson - kontrabass, Molde Brass Band - dirigent Jens Kristian Mordal.