Pat Metheny J_Peden_Moldejazz 2017
Pat Metheny/Arild Andersen/Gard Nilssen
Pat Metheny   Foto: J. Peden
Konserter
Onsdag 19. juli 20:00
Teatret Vårt (PLASSEN)

Sold out
« Se hele programmet

Moldejazz er en festival Pat Metheny stadig vender tilbake til, og han har begeistret publikum med forskjellige prosjekter en rekke ganger i løpet av de siste tiårene.  For seksten år siden, i 2001, var han «Artist In Residence» på festivalen og leverte en konsertrekke som satte spor etter seg.

Konserten Pat Metheny gjorde med basslegenden Arild Andersen og Paal Nilssen-Love på Moldejazz i 2001 var en for historiebøkene. En konsert det fortsatt snakkes om. Det tok skikkelig fyr i denne trioen og Metheny var veldig begeistret for å få spille med Andersen og den da 31 år gamle trommeslageren Nilssen-Love.

Da Arild ble spurt om å gjøre en ny konsert med Metheny under årets festival foreslo han umiddelbart trommeslager Gard Nilssen som tredje triomedlem. De to har spilt mye sammen det siste året, både i trio og sekstett, og det er ikke vanskelig å ane hvorfor akkurat han var Andersens førstevalg. 
Gard Nilssen har det siste tiåret markert seg som en av de fremste og mest aktive jazzmusikerne i sin generasjon. Hans solide, energiske og kreative spill imponerer alltid, og har gjort ham til en svært etterpurt musiker. Han er kjernemedlem i band som Puma, Bushman's Revenge, Team Hegdal, Zanussi 5, sPacemonKey og ikke minst den forrykkende trioen Gard Nilssen´s Acoustic Unity. Han er også sentral i backingbandet til Susanne Sundfør og medvirket i en rekke andre større og mindre prosjekter i mange ulike sjangere. 
Vi har en følelse av det kommer til å slå gnister av denne trioen!