Pat Metheny J_Peden_Moldejazz 2017
Pat Metheny & Jaga Jazzist
Pat Metheny   Foto: J. Peden
Konserter
Torsdag 20. juli 24:00
Teatret Vårt (PLASSEN)
« Se hele programmet

Etter å ha spilt en duokonsert på festivalen i fjor sammen med bassist-legenden Ron Carter tok han kontakt og foreslo å gjøre en konsertrekke på neste års festival: en mini-residency. Det var et tilbud vi selvsagt ikke kunne si nei til. Vi er veldig stolte av å kunne presentere Metheny i tre ulike konstellasjoner med norske musikere!

Jaga Jazzist er det musikalske kollektivet fra Vestfold som ble et internasjonalt stjerneband. De har jobbet målrettet og hardt i mer enn tjue år og har bygget opp en stor fanskare i Norge og ute i den store verden med sin unike musikk og sine overveldende konserter.  
Jaga Jazzist har spilt på Moldejazz flere ganger tidligere, sist i 2016  - og har alltid blitt møtt med begeistring. 

Bandets kreative og sømløse blanding av akustisk og elektronisk oppleves fortsatt like ny og spennende nå som da bandet fikk sitt gjennombrudd i 2001. Bandet har med sin stadig skiftende besetning vært skole for en rekke fremtredende musikere, og de har gjort en rekke samarbeidsprosjekter. 

Kanskje mest profilert er samarbeidene med rockebandet Motorpsycho og konsertene med London Sinfonietta, som begge også har blitt utgitt på plate. Metheny og Jaga Jazzistene deler utvilsomt sansen for å søke seg videre og for å smelte sammen elementer fra ulike sjangere og lydbilder for å lage sitt helt eget uttrykk. Begge har greid å skape sitt eget musikalske univers, et univers som er både medrivende, utfordrende og som tar publikum med på reisen. 

Vi gleder oss stort til å høre hva de kan få til sammen!

Jaga Jazzist består for tiden av: Marcus Forsger: Electric guitar and fx, Andreas Mjøs: Vibraphone, guitar, Korg MS10 and percussion, Martin Horntvedt: Drums, Lars Horntvedt: Guitars, clarinets, saxophones, keys and lap steel guitar, Line Horntvedt: Tuba, flute, percussion, glockenspiel and vocals, Even Ormestad: Bass and keyboards, Erik Johannessen: Trombone, percussion and vocals, Øystein Moen: Synthesizers and piano.