Knut Anders Sørum Moldejazz 2017
Knut Anders Sørum (23:00) - Silo (21:00)
Konserter
Fredag 21. juli 21:00
Alexandraparken (18+)
« Se hele programmet

Én billett - to konserter! (Dørene åpner 19:00)

Knut Anders Sørum (23:00)

Soul på totning! Høsten 2016 gikk Knut Anders Sørum fra å være en veletablert artist med 20 års fartstid bak seg til å bli allemannseie. 

Deltagelsen og seieren i NRKs Stjernekamp har fått mange til å få øyne og øre opp for den sjarmerende artisten, låtskriveren og soulsangeren med den formidable stemmen.

Sørum gikk til topps i den norske finalen av Melodi Grand Prix allerede i 2004, og da han platedebuterte i 2010 var det med et sterkt personlig og kritikerrost Prøysen-album. I 2013 overrasket han mange med det som må være verdenshistoriens første soul-album på totning - et album som vakte så stor begeistring at han sommeren etter ble invitert til å være oppvarmingsartist da Stevie Wonder besøkte Norge.

På høsten i fjor slapp Sørum sitt tredje album «Audiens 1:1» der tekstene handler om nære relasjoner, om risikoen og usikkerheten i møter og situasjoner der mye står på spill.

Knut Anders Sørum er en artist med mye på hjertet. Han er en stor formidler og ikke minst har han et rykte på seg fra å levere forrykende konserter.

Vi gleder oss stort til å høre ham fronte et knallsterkt band både fredag og lørdag i Alexandraparken under årets festival.

SILO_ny_web.jpg
Silo (21:00)
Union Blues-Cup-vinnaren 2016 til Moldejazz!

SILO er eit bluesrockband frå øya Bremanger i Sogn og Fjordane og har eksistert sidan sommaren 2014.

Før bandet SILO starta, hadde alle fire medlemmene spelt i diverse tidlegare konstellasjonar. SILO har nokså nyleg byrja å produsere eigen musikk, så ein del av låtane er framleis covermusikk av artistar som Freddie King, Ray Charles, Otis Reading, Eric Clapton, Jimi Hendrix osv, men i eigen stil. SILO likar å spele "god gamal" musikk med ny ungdommeleg glød og energi.

Bandet er ein samansveisa gjeng som har kjent kvarandre sidan lenge før dei byrja å spele saman. Dei brukar å seie at dei er fire kameratar som enda opp som eit godt band, og ikkje omvendt.

Sidan bandet vart starta, sommaren 2014, har det vore gjennom fleire namneskifter og har landa på namnet "SILO".

I november 2016 var SILO hos produsent Eirik Molnes Husabø i "Verdens Beste Studio" i Florø og spelte inn eige materiale. I skrivande stund har 5 eigeskrivne songar vorte spelte inn, og bandet har planar om at det skal bli fleire. 

Halvor Nesbakk,  vokal

Iver Strand Senneset, gitar

Oliver Igland, trommer

Bartek Galek, bass