TajMo_photo_Bob_Minkin_Moldejazz_2017.jpg
Bernhoft / TajMo: The Taj Mahal & Keb' Mo' Band
Taj Mahal og Keb Mo   Foto: Bob Minkin
Konserter
Bernhoft / TajMo: The Taj Mahal & Keb' Mo' Band (Dørene åpner 16:00)
Torsdag 20. juli 17:00
Romsdalsmuseet
« Se hele programmet

To konserter - én billett! Konsert 1: TajMo - The Taj Mahal & Keb' Mo' Band / konsert 2: Bernhoft & The Fashion Bruises.

Moldejazz har en stolt blueshistorie og flere av bluesens aller største stjerner har gjestet festivalen. Muddy Waters sin konsert i Molde Kino i 1977 er legendarisk, det samme er BB King sine to konserter, i Idrettens Hus i 1985 og på Romsdalsmuseet i 2001. Andre store bluesnavn som har vært i Molde er Buddy Guy (1986), Gary Moore (1997) og Gary Clark jr (2012). Å få tilbake en stor blueskonsert på Moldejazz har vært et ønske fra mange, og det er derfor spesielt hyggelig å presentere legenden Taj Mahall i samspill med Keb Mo på årets festival.


Blues-kraftpakke på Romsdalsmuseet!

Taj Mahall og Keb' Mo' er uten tvil to av samtidsbluesens største navn - fra hver sin generasjon. To tradisjonsbærere, men like mye to fornyere av bluesen med til sammen fem Grammypriser under kappen, og selvsagt en imponerende stabel med nominasjoner og andre priser. Vi er stolte av å kunne presentere en konsert med disse to og et nøye håndplukket band i Romsdalsmuseet under sommerens festival.

Taj Mahal ble, som sønn av en jazzpianist, født til et liv i musikken. I 1963 startet Taj Mahal det kortlivede bandet Rising Sons, blant annet sammen med den da sytten år gamle gitaristen Ry Cooder. Men det var først da han gikk solo i 1968 av karrieren skjøt fart. Han behersker instrumentene gitar, banjo, ukulele, klaver og munnspill, og som artist har han stått for mye nybrottsarbeid. Hans betydning for bluesen er  uvurderlig.
Diskografien til legenden er stor og mangfoldig, og han har laget filmmusikk, barneplater og samarbeidet med indiske og afrikanske musikere. Mer enn femti år etter debuten er han stadig like aktiv og turnerer flittig. Taj Mahal er kanskje aller mest kjent for sin særegne og personlige stil som tar opp i seg elementer fra både country, og karibiske og afrikanske musikktradisjoner.

Sangeren og gitaristen Keb' Mo' platedebuterte under sitt egentlige navn Kevin Moore i 1980, men oppturen begynte for alvor med albumet "Keb' Mo'» (1994). Han er kjent som en uvanlig god låtskriver, og blir beskrevet som en som står i direkte forbindelse med Deltabluesen som reiste opp Missippi elven og ut til hele Amerika.  I 1998 spilte han rollen som blueslegenden Robert Johnson i en dokumentarfilm med tittelen «Can´t You Hear The Wind Howl?», og da filmregissørlegenden Martin Scorcese laget en dokumentarserie om blues viet han en hel episode til Keb' Mo' og hans musikk.

Bernhoft_bilde_2._kred_Maria_Sjoevold.jpgjpg.jpg
Bernhoft   Foto: Maria Sjøvold
Fenomenet Jarle Bernhoft er utvilsomt en av Norges fremste artister, og har også et stort publikum ute i verden.

Siden det definitive gjennombruddet her på berget med albumet «Solidarity Breaks» i 2011 har Bernhoft spilt på Nobelkonserten og andre tv-show over hele kloden, vunnet flere Spellemannpriser, vært headliner på alle de største norske festivalen og fylt Oslo Spektrum til randen.

Da albumet «Islander» fra 2015 ble nominert til Grammy i sjangeren R&B - var det er første gang en ikke-amerikaner har fått en nominasjon i denne kategorien. Merittlista er lang og imponerende.

Bernhoft har spilt en rekke ganger tidligere på Moldejazz, og har utvilsomt evnen til å begeistre et stort publikum og lage en skikkelig musikalsk festaften. Når han i sommer endelig vender tilbake til festivalens største scene på Romsdalsmuséet har han med sin med sin supergruppe «The Fashion Bruises» og det med den ferske en EP´en "The Morning Comes" under armen.