Aurora_Kred_Tony_Kearney_2017.jpg
Aurora - Sondre Justad

Konserter
Aurora - Sondre Justad (Dørene åpner 16:00)
Onsdag 19. juli 17:00
Romsdalsmuseet
« Se hele programmet

Onsdag 19. juli er det klart for to av Norges mest populære artister på Romsdalsmuseet.

En billett, to konserter! Nå også med mulighet for å kjøpe billetter med Kulturrabatt for ungdom på hver enkelt museumsdag - ikke bare på museumspassene. 

AURORA
Sangeren, låtskriveren og naturbegavelsen Aurora Aksnes fra Os lager magisk musikk, med et stort nedslagsfelt. Hun topper festivalplakater og selger ut konserter i rekordfart. På få år har hun rukket å bli en av våre aller største og mest populære popartister, og hennes kometkarriere mangler sidestykke i norsk pophistorie.

Aurora hadde siden tidlige barneår skrevet egne låter, men det var tilfeldigheter som førte til at hun ble oppdaget. Som 17-åring gjorde sin første store konsert under by:larm i 2014, og siden det  har det gått i rakettfart opp og frem.

Allerede før debutalbumet "All My Demons Greeting Me as a Friend" ble sluppet i mars 2016 hadde hun rukket å spille konserter på begge sider av Atlanteren, og nådd et stort publikum internasjonalt med en serie populære singler. Rett før jul i 2015 slapp hun en coverversjon av Oasis-låten "Half the World Away" som skulle gi henne nok et gjennombrudd.

Singelen nådde ellevte plass på den britiske singlelista og har så langt blitt streamet over 31 millioner ganger bare på Spotify. 11. desember 2015 framførte hun to sanger på Nobels fredspriskonsert i Telenor Arena.  Hun vant en Spellemannpris som årets nykommer i 2015, og Musikknyheter hadde nylig albumet på toppen av sin årsbesteliste. Låtene "Runaway", "Under the Stars", "Awakening" og "Running With the Wolves" har gått sin seiersgang på radio.  Og det stopper ikke der.

I likhet med Auroras musikk er konsertene hennes storslåtte, eventyrlige og gjennomsyret av artistens intense tilstedeværelse. Hun trollbinder, fascinerer og fenger - og det er umulig å ikke bli berørt og revet med.

SondreJustad.jpg
SONDRE JUSTAD
Noen artister tar publikum med storm fra første øyeblikk. Låtskriveren og artisten Sondre Justad fra Lofoten har på kort tid blitt en av Norges mest populære og ettertraktede nye artister. Dagbladet har beskrevet ham som «popens nye wonderboy». De siste årene har Justad tilsynelatende vært overalt, og hans ektefølte tekster og energiske og hudløse tilstedeværelse i musikken har gjort ham til en artist som betyr mye for mange. 

Siden debuten med singelen «Nu har du mæ» sommeren 2014 har det gått slag i slag, med utsolgte konserter og festivaljobber land og strand rundt. Debutalbumet «Riv i Hjertet» lå hele 13 uker på albumlista og både P1 og P3 har hatt låtene hans på sine spillelister. Låter som "Riv I Hjertet", "Klar Ikke Pust", "Det E Over", «Tilbake", "Tett Inntil Mæ» eller "Lovte Dæ", har alle blitt mye spilt på radio og blitt streamet millioner av ganger. Han vært en hyppig gjest både radio og på populære TV-program som Senkveld, Lindmo, og VG-Lista Topp 20.

Justad er også regnet som en som virkelig kan kunsten å sette et publikum i kok, og det er grunn til å forvente at konserten hans på Romsdalsmuséet kan bli et stort høydepunkt for mange.