1982: Kjell Bækkelund og Lester Bowie

Et stort arrangement har mange støttespillere, og i programheftet for 82-festivalen kunne arrangørene si takk for samarbeid og støtte til følgende imponerende forsamling:

-Kirke- og Undervisningsdepartementet
-Molde kommune
-Møre og Romsdal fylkeskommune
-Norsk Kulturråd
-Nordisk Kulturfond
-Norsk Kulturfond
-Rikskonsertene
-Fellesrådet for sang- og musikkorganisasjonene i Norge
-Fond for utøvende kunstnere
-Den amerikanske ambassade
-Edruskapsdirektoratet
-Coca-Cola Norge A/S
-Molde Kunstforening
-Teatret Vårt
-Den Norske Bokklubben
-Bokklubbens Barn
-Molde Småbåtforening

-Og selvsagt 200 festivalfunksjonærer.

Slik kan også skjelettet for en norsk kulturdugnad se ut. Men som kjent er skjeletter lite verdt i seg selv, det krever både muskler og kjøtt på beina. For å bli i bildebruken en setning til: Begge deler var på plass under 1982-festivalen.

Og ikke minst representert gjennom en røslig kar ved navn David Peaston. Hans gospelsang med Lester Bowies band ble samtaleemne i Molde, registeret og "trøkket" ble beskrevet som fantastisk, unikt.

Unik ble også konserten i anledning hundreårsjubileet for Igor Stravinskijs fødsel. En lang rekke fremragende musikere, med Kjell Bækkelund som klaversolist, spilte Stravinskij- musikk under Christian Eggens ledelse, i et spleiselag av et prosjekt der Norsk Kulturfond, Rikskonsertene, Fond for utøvende kunstnere, Møre og Romsdals fylkeskommune, Fellesrådet for sang- og musikkorganisasjonene i Norge og NRK støttet opp.

Økonomisk ble imidlertid ikke 1982-festivalen vellykket. Inntektene ble 38.000 kroner lavere enn utgiftene, som samlet løp opp i 1.326.000 kroner. Den tredje underskuddsfestivalen på rad var et faktum.