FORORD

Boken «Jazz i Molde» festivaler gjennom 20 år utkom i 1980 på Nordvest forlag, ført i pennen av journalist og forfatter Terje Mosnes.

Boken som er skrevet på en fin og levende måte, er en av mange kjærlighetserklæringer fra Mosnes til byen og Jazzfestivalen i Molde. l 1989 utgav han kriminalromanen «I rosenes leir» med historie og kulør fra festivalmiljøet.
På oppfordring har han gjennomgått festivalene i 80 åra på tilsvarende måte som den første boka. Resultatet holder du nå i hånden.
I tillegg til oversikt over og kommentar til den enkelte festival er det tatt med fire intervjuer foretatt av Terje.

Ut over dette er det tatt med betraktninger omkring utviklingen av organisasjonen som planlegger og gjennomfører festivalene.

Edvard Hoems prolog fra åpningen av 89-festivalen er tatt med. Den klarer seg godt alene som en oppsummering av hva Moldefestivalen er, sett med forfatterens klarsyn.

l tillegg har bl.a. Roger Engvik fanget en rekke festivaløyeblikk i sine fine bilder, som forteller festivalhistorien på sin måte.

Festivalen vil takke alle trofaste og nysgjerrige publikummere, alle festivalmedarbeidere som vi ikke klarer oss uten, alle samarbeidspartnere og støttespillere og alle andre som forstår betydningen avet variert og mangfoldig kulturliv med godt rom for fellesskap, utfoldelse, opplevelse og deltakelse.

MOLDE INTERNATIONAL
JAZZ FESTIVAL
Festivalstyret