Fredagskonsert_banner_2013.jpg
Bryan Ferry | Susanne Sundfør
Konserter
Fredag 19. juli
KL 18:00
Romsdalsmuseet
Tilbake til
programmet

Bryan Ferry and The Bryan Ferry Orchestra kommer til Moldejazz 19. juli og gjør sin eneste konsert i Skandinavia i sommer. Bryan Ferry vil presentere låter fra hele sin lange karriere som soloartist og vokalist i Roxy Music og fra den nyeste utgivelsen The Jazz Age. På Romsdalsmuseet vil Bryan Ferry gjøre en todelt konsert der tilsammen 12 musikere utgjør både et jazz - og et rockeband.

Siden utgivelsen av sin første plate med Roxy Music i 1972, har Bryan Ferry hatt status som en av de mest innovative og coole låtskrivere og sangere i pop og rock. I over førti år har han vekslet mellom å være soloartist og sentralt medlem i Roxy Music. I begge karrierer har han skrevet og framført låter som «More Than This», «Avalon» og «Slave to Love» som har nådd ut til et stort publikum verden over.
Som kunstskolestudent uttrykte Ferry ofte sin begeistring for jazzikoner som Charlie Parker og Billie Holiday og i fjor høst ga han ut plata «The Jazz Age» med The Bryan Ferry Orchestra. Her framføres kjente låter fra hele Bryan Ferry sin karriere i arrangementer i 1920-talls jazzstil. Plata fikk strålende mottagelse i alt fra The Observer til Pitchfork.
Musikken fra plata har en sentral plass i nyinnspillingen av åpningsfilmen på årets filmfestival i Cannes, «The Great Gatsby» med Leonardo DiCaprio i hovedrollen.
Susanne Sundfør er ikke bare en av vår tids mest populære norske artister, hun er med sin jazz- og klassisk-inspirerte popmusikk en av de mest særegne. At Sundførs musikk er sammensatt kan forstås ut fra listen over inspirasjonskilder; Joni Mitchell, Carole King, Radiohead, Radka Toneff, Rufus Wainwright, Ane Brun og Thomas Dybdahl.

Siden den selvtitulerte platedebuten i 2007 har Susanne Sundførs karriere gått en vei, oppover! Hun fikk Spellemannpris både for denne og for oppfølgeren «The Brothel» i 2010. Hennes nyeste album «The Silicone Veil» fra 2012 har fått et tilnærmet unisont kritikerkorps til å ta frem de største superlativene. - Nær ubeskrivelig briljant, skrev BBCs Luke Slater og det internasjonalt anerkjente nettstedet Pitchfork plasserte låten «White Foxes» på listen over beste nye låter. Sundførs eksperimentelle musikalske legning har ført til spennende samarbeidsprosjekter med andre artister, noe
hiten «Running To Sea», et samarbeid med Røyksopp, er et bevis på. Hun har også vært med å skrive en låt til den nye Tom Cruise-filmen «Oblivion».
Det er ikke bare på plate Sundfør har fått gode kritikker. - Ren magi rett og slett, skrev Dagbladet etter fjorårets konsert på Øya-festivalen og trillet terningen til seks. Det er derfor all grunn til å ha store forventninger til Susanne Sundførs konsert på Romsdalsmuseet fredag 19. juli!