museet-torsdag.jpg
En billett - Fire konserter!
Konserter
Torsdag 18. juli
KL 16:00
Romsdalsmuseet
Tilbake til
programmet

Med forbehold om endringer vil artistene spille i denne rekkefølgen: 
LidoLido
Kendrick Lamar
Karpe Diem
John Legend
John Legend
Han skrev låter for artister som Alicia Keys, Mary J. Blige og Kanye West før han selv ble kjent. 
Som så mange andre har John Legend vokst opp i et gospelmiljø og fått bl.a. Stevie Wonder og Aretha Franklin inn med morsmelka, noe som ikke er vanskelig å høre. 
Kanye West ga Legend platekontrakt i 2004 som resulterte i albumet "Get Lifted", et album som ga han hele tre Grammy's! "Used to love you" og "Ordinary people" er låter fra debutalbumet som fikk mye radiospilling i Norge. Senere kom hiter som "Save room", "Green light" ,"Wake up everybody" og fjorårets "Tonight (best you ever had)". En samfunnsengasjert artist med over 1.9 millioner følgere på Facebook...
Kendrick Lamar
Kendrick Lamar viderefører Hip Hop- arven fra Comptons storheter som Dr. Dre, Easy-E, NWA og Ice Cube.
Den svært kritikerroste hip hip-stjernen Kendrick Lamar kompletterer artistrekken på Romsdalsmuseet torsdag 18. juli. Moldejazz har tidligere bekjentgjort at soul- og R&B-stjernen John Legend, live-favorittene Karpe Diem og multitalentet Lido Lido opptrer på museet denne dagen. Nå er det klart for en fjerde artist, Kendrick Lamar, en av de virkelig voksende stjernene på den amerikanske hip hop-himmelen og en av de mest omtalte nye artistene uansett sjanger.
Sjelden har en ny artist fått så overveldende gode kritikker for både sine plateutgivelser og sine live-opptredener som det Kendrick Lamar har fått. Fra den digitale platedebuten «Section.80» i 2010 til siste måneds konserter i Skandinavia har superlativene haglet. Sist, men ikke minst, så er det grunn til å fremheve at youtube-videoen «Swimming Pools» har over 31 millioner visninger! 
Karpe Diem
Hiphop-kongene Karpe Diem tilbake på museet!
Norges ukronede hiphop-konger Karpe Diem leverte en strålende konsert på Moldejazz i 2010. Siden den gang har de ytterligere styrket sin posisjon, noe både det kritikerroste fjerdealbumet «Kors på halsen, ti kniver i hjertet, mor og far i døden» og fjorårets spektakulære avslutningskonsert på Øyafestivalen har bidratt til. Bandet har tidligere mottatt Alarmprisen for debutalbumet "Rett fra hjertet" (2006), vunnet Spellemannsprisen for storsuksessen "Fire vegger" (2008). I 2010 oppnådde de som første hiphop-gruppe å vinne den gjeveste Spellemannprisen «Årets Spellemann» etter at de hadde levert nok en suksessplate med "Aldri solgt en løgn".

Chirag Patel og Magdi Ytreeide Abdelmaguid har med sine tekster og sitt bevisste forhold rimstruktur og «flow» vist en unik evne til fenge. Multinasjonal bakgrunn bidrar også til at bandet skiller seg ut. Det vakte stor oppsikt, i positiv forstand, da de som hindu og muslim fremførte låtene «Byduer i dur» og «Tusen tegninger» i Oslo Domkirke.
LidoLido
Det musikalske multitalentet LidoLido - aka Peder Losnegård - får sin Moldejazzdebut torsdag på Romsdalsmuseet.
Etter gjennombruddet i 2011 med hitsinglene «Different» og «Turn Up The Life» så har det gått bare en vei for LidoLido - oppover! Hans egenproduserte debutplate «Pretty Girls & Grey Sweaters» (2012) fikk strålende kritikker og solgte raskt til platina. Det ledet til opptredener på en rekke tv-show og nominasjon til MTV Europan Music Award, samt han fikk en rekke festivaljobber, bl a på Raumarock. LidoLidos svært energiske sceneopptreden vil garantert varme publikum på museet, som Dagbladets Sigrid Hvidsten skrev i sin plateanmeldelse «Hvis du ikke blir glad av LidoLido må du ha mista trua på musikk-Norge»!