FORSIDE ARTISTER BILLETTER OM MOLDEJAZZ PRESSE FUNKSJONÆR KONTAKT OSS SØK STORYVILLE JAZZ CLUB
Festivalåpner og Rosa bil-aksjon
Arve Henriksen og Ytre Suløen Jass-ensemble spiller sammen på Rosa bil-konsert i forbindelse med Moldejazz - Molde Domkirke torsdag 16. Juli 2009 klokka 12.00. Administrerende direktør i Den Norske Opera Tom Remlov foretar den offisielle åpningen av Moldejazz mandag 13. Juli.


Arve Henriksen og Ytre Suløen Jass-ensemble med konsert i anledning Rosa bil-aksjon

Sommeren 2006 tok en liten gjeng initiativet til å samle inn penger for å kjøpe en bil til sin kreftsyke venninne, moldejenta Ingrid Wiggen. I løpet av en hektisk sommermåned ble nærmere 200.000 kroner samlet inn til Rosa bil-aksjon. Vennene kjøpte en rosa Mini One, som Ingrid fikk overrakt under storstilt feiring i Bergen i august 2006. I tillegg kunne aksjonen overrekke en sjekk på 30.000 kroner til Kreftforeningens Rosa sløyfe-aksjon.

Tanken var at Ingrid skulle bruke bilen så lenge hun trengte den. Deretter skulle bilen selges, og pengene gis videre til Kreftforeningens Rosa sløyfe-aksjon. Ingrid var styremedlem i Nattjazz, og etter hennes bortgang i mars 2008, ble bilen solgt under Nattjazz 2008. Nattjazz i Bergen fikk tilslaget på og under årets festival solgte Nattjazz bilen videre. Denne gangen til Kreftforeningen. Nattjazz og kreftforeningen ønsker at den rosa bilen skal få en tjeneste tilsvarende den bruken den i utgangspunktet var tiltenkt.

Arve Henriksen var en god venn av Ingrid og ønsker å videreføre Rosa bil-aksjonen til Molde i forbindelse med årets festival. Inspirert av Ytre Suløens Jassensemble startet Arve bandet Riverside Jazzband sammen med nåværende Ytre-Suløen tubaist David Gald i Stryn. Siden den gang, har ikke Arve spilt tradjazz, men som en hyllest til Suløen som fikk ham interessert i jazz og sin gode venn Ingrid Wiggen oppstår et helt unikt samarbeid under årets Moldejazz. Arve Henriksen og Ytre Suløen Jassensemble spiller sammen for første gang! Bilde:
download  Rosa_bil.jpg

Det er gratis adgang til dette arrangementet, men det vil bli samlet inn penger til Rosa Bil aksjonen ved utgangen! Molde Domkirke torsdag 16. Juli 2009 klokka 12.00.Tom Remlov – åpner Moldejazz 2009.
Tom Remlov har i en årrekke vært en sentral person i den norske kulturoffentligheten. Han er utdannet innen teaterregi i London og har arbeidet som dramaturg ved Rogaland Teater og Den Nationale Scene i Bergen. Fra 1986 til 1995 var han teatersjef ved Den Nationale Scene. Han har vært direktør i Norsk Film, filmprodusent i Dinamo Story og tilknyttet Den norske filmskolen på Lillehammer. Både som teatersjef og som filmprodusent har Tom Remlov arbeidet systematisk for å utvikle norske manusforfattere og produsere norske tekster. Remlov tiltrådte som administrerende direktør for Den Norske Opera i august 2008. 

 
 Festivalåpner Moldejazz 2009 - Tom Remlov
download  Tom_Remlov.jpgFor ytterligere informasjon kontakt festivalsjef:
Jan Ole Otnæs, Tlf: 91 88 53 93, E-post: janole@moldejazz.no SKRIV UT TIPS EN VENN
Nyheter
Send oss dine Moldejazz-bilder!
Moldejazz feirer snart sin 50. festival i 2010, og i den forbindelse er det planlagt å gi ut en bok med bilder og gode historier fr...
LES MER
Internasjonal trio i Storyville Jazz Club torsdag 15. oktober
Donny McCaslin Trio (USA) kommer til Molde og Storyville Jazz Club torsdag 15. oktober kl 20-23. Konserten er et samarbeid mellom St...
LES MER
Shellstipendet til Steinar Raknes
Steinar Raknes fra Midsund er tildelt Shells Jazzstipend for 2009. Stipendet er på 30 000 kroner, og går til utøvere i Møre og Roms...
LES MER
Inntrykk fra festivalens fjerde dag
Klangens mester
Program for Alexandraparken og Rådhusplassen
Inntrykk fra festivalens tredje dag
Jazzfestivalen i gang!
Inntrykk fra festivalens andre dag
Ny panteordning på museet
ARVELYDEN - for første gang i Molde!
Festivalåpner og Rosa bil-aksjon
Velkommen til Jazzcampen!
Kristin Asbjørnsen tilbake på Moldejazz!
Istad AS ny hovedsponsor for Moldejazz!
Nye prosjekt med Trondheim Jazzorkester og Trondheim Voices klare for Moldejazz!
Arve Henriksen og Paal Nilssen-Love nominert til Nordisk Råds Musikkpris
Fikk du ikke billett til Cohens konsert?
MARIANN FAITHFULL PÅ MOLDEJAZZ!
Dagspass i salg nå!
LEONARD COHEN TIL MOLDE!
Jamie Cullum til Moldejazz!
Arve Henriksen - Artist in Residence, og Dag Thoresen - Festivalkunstner på Moldejazz 2009.
Første programslipp for Moldejazz 2009
Månedens anbefaling
JazZtipendiat - Trondheim Jazzorkester
Jazzlogen
Si din mening!
Nyhetsbrev
Lenker
Les eller last ned HOVEDPROGRAM 2009
Les eller last ned REGIONAVIS 2009
Les eller last ned PROGRAM PDF
Generalsponsor Hovedsponsorer Andre sponsorer Samarbeidspartnere
ÅRETS ARTISTER