FORSIDE ARTISTER BILLETTER OM MOLDEJAZZ PRESSE FUNKSJONÆR KONTAKT OSS SØK STORYVILLE JAZZ CLUB
LEONARD COHEN TIL MOLDE!
Verdensartisten Leonard Cohen spiller på Romsdalsmuseets utescene fredag 17. juli 2009. Leonard Cohen er en avholdt artist med et svært stort publikum i Norge. I en alder av 75 år holder han fremdeles kritikerroste konserter, senest på Bislett i 2008. I 2009 gjør han to konserter i Norge, Molde og Langesund.

Leonard_Cohen.jpg

Leonard Cohen har gjennom fire tiår vært en av verdens viktigste og mest innflytelsesrike artister. Allerede på debutalbumet ”Songs of Leonard Cohen” (1967) finner vi klassikere som ”Suzanne”, ”Sisters of Mercy” og ”So long, Marianne”, den siste tilegnet hans mangeårige norske samboer. Med oppfølgerne ”Songs from a Room” (1969) som inkluderte sangen ”Bird on a Wire”, og ”Songs of Love and Hate” (1971) var Cohen etablert som musiker. Poeten Cohen var anerkjent fra før med utgivelser helt tilbake til 50-tallet. Cohens dobbeltkarriere som poet og musiker er kjennetegnet av poesi med høy grad av musikalitet og musikk med tekstlig dybde få artister forunt.
 
På det synt-orienterte tidlige 80-tallet kan man spore en stagnasjon i Cohens karriere til tross for at platen ”Various positions” (1984) innholdt det som senere skulle bli hans mest kjente låt, ”Hallelujah”. I Norge tok det imidlertid helt av for Cohen da han kom med platen ”I’m Your Man” (1988) hvorfra både ”First we take Manhattan” og ”Ain’t No Cure for Love” ble store hiter. Hans status i Norge kan vel best understrekes ved utgivelsen av platen ”Cohen på norsk – hadde månen en søster” (1993), der noen av landets fremste kvinnelige artister hyller Cohen med sine versjoner av hans sanger.
 
Låten ”Hallelujah” er et fenomen i seg selv. Innspilt av over 150 artister er den sagt å være en hit for enhver artist som fremfører den med innlevelse. Jeff Buckley hadde en stor hit med den i 1994 og i 2008 skjedde det utrolige at den britiske ”X-factor”-vinneren Alexandra Burke toppet listene med låten samtidig som Buckleys versjon nådde 2. plass og Cohens egen versjon gikk inn på 34. plass!
 
I 2008 vendte Leonard Cohen tilbake til livesenen 15 år etter sin forrige konsert. Struttende av kreativitet og vitalitet leverer han tre timer lange konserter til stor jubel fra kritikerne. Dette dokumenteres til fulle på den nylig utgitte CD- og DVD-platen ”Live in London”. Det er den samme turneen som fremdeles ruller og som bringer Leonard Cohen til Molde sommeren 2009.

Fredag 17. juli 2009 blir det en unik mulighet til å oppleve legenden Leonard Cohen på Romsdalsmuseets stemningsfulle utescene, omgivelser som vil kle hans musikk perfekt!



SKRIV UT TIPS EN VENN
Nyheter
Send oss dine Moldejazz-bilder!
Moldejazz feirer snart sin 50. festival i 2010, og i den forbindelse er det planlagt å gi ut en bok med bilder og gode historier fr...
LES MER
Internasjonal trio i Storyville Jazz Club torsdag 15. oktober
Donny McCaslin Trio (USA) kommer til Molde og Storyville Jazz Club torsdag 15. oktober kl 20-23. Konserten er et samarbeid mellom St...
LES MER
Shellstipendet til Steinar Raknes
Steinar Raknes fra Midsund er tildelt Shells Jazzstipend for 2009. Stipendet er på 30 000 kroner, og går til utøvere i Møre og Roms...
LES MER
Inntrykk fra festivalens fjerde dag
Klangens mester
Program for Alexandraparken og Rådhusplassen
Inntrykk fra festivalens tredje dag
Jazzfestivalen i gang!
Inntrykk fra festivalens andre dag
Ny panteordning på museet
ARVELYDEN - for første gang i Molde!
Festivalåpner og Rosa bil-aksjon
Velkommen til Jazzcampen!
Kristin Asbjørnsen tilbake på Moldejazz!
Istad AS ny hovedsponsor for Moldejazz!
Nye prosjekt med Trondheim Jazzorkester og Trondheim Voices klare for Moldejazz!
Arve Henriksen og Paal Nilssen-Love nominert til Nordisk Råds Musikkpris
Fikk du ikke billett til Cohens konsert?
MARIANN FAITHFULL PÅ MOLDEJAZZ!
Dagspass i salg nå!
LEONARD COHEN TIL MOLDE!
Jamie Cullum til Moldejazz!
Arve Henriksen - Artist in Residence, og Dag Thoresen - Festivalkunstner på Moldejazz 2009.
Første programslipp for Moldejazz 2009
Månedens anbefaling
JazZtipendiat - Trondheim Jazzorkester
Jazzlogen
Si din mening!
Nyhetsbrev
Lenker
Les eller last ned HOVEDPROGRAM 2009
Les eller last ned REGIONAVIS 2009
Les eller last ned PROGRAM PDF
Generalsponsor Hovedsponsorer Andre sponsorer Samarbeidspartnere
ÅRETS ARTISTER